2022 július 5 kedd
KezdőlapHírek16 évre csökkentené a Jobbik a választói korhatárt - Íme a részletek

16 évre csökkentené a Jobbik a választói korhatárt – Íme a részletek

-

Magyarországon csak azok szavazhatnak, akik betöltötték tizennyolcadik életévüket. Ez azonban hamarosan változhat, ugyanis a Jobbik kezdeményezte a választói korhatár csökkentését.

Szilágyi György, a párt elnöke, szóvivője és országgyűlési képviselője bejelentette, hogy tizenhat évre szeretnék csökkenteni a korhatárt, hogy a fiatalok is szavazhassanak. A Jobbik már be is nyújtotta az alaptörvény-módosító javaslatot, mert szeretnék, ha a 2022-es voksoláson már a tizennyolc év alatti fiatalok is részt vehetnének.

Szilágyi úgy fogalmazott, hogy két év múlva “hosszú évekre, évtizedekre meghatározhatjuk Magyarország jövőjét, éppen ezért fontos, hogy minél tisztábban és minél szélesebb körben történjen meg ez a választás”.

Az ellenzéki politikus úgy érvelt, hogy a mai tizenhat évesek már fiatal felnőttek és képesek felelősségteljes döntést hozni, ez pedig nagyban hozzájárul majd a jövő alakításához.

Szilágyi György azt is hozzátette, hogy ezzel a törvénymódosítással azt is elérhetnék, hogy a fiatalok Magyarországon maradjanak, vagyis ne külföldre menjenek dolgozni és ne akarjanak végleg oda is költözni.

Ezek is érdekelhetnek