2022 augusztus 8 hétfő
KezdőlapNagyvilág16 fotó, ami bemutatja, hogy milyen szörnyűségeket művel az emberiség a Földdel

16 fotó, ami bemutatja, hogy milyen szörnyűségeket művel az emberiség a Földdel

-

A felhalmozott műanyag hulladék már-már teljesen ellepi az összes tengert és óceánt. A globális felmelegedés miatt kialakult olvadások egyre jobban csökkentik a jeges területeken élő állatok természetes közegét, a hosszú ideig tartó aszály, szárazság és a magas hőmérséklet tömeges erdőtüzeket idéz elő, az egzotikus és különleges állatfajok kipusztulásáról már nem is beszélve. Ezeket a pusztításokat mi emberek követjük el a világ ellen, a folytonos hulladékszennyezéssel, az erdőirtásokkal és még sorolhatnánk. Ha nincs a szemünk elé tolva, hogy milyen most a világ, akkor többen nem is hiszik el. A mostani posztunkat azzal a céllal hoztuk létre, hogy bemutassuk nektek, hogy milyen pusztítást hajtunk végre a Földdel szemben.

1, A folyamatos erdőirtás egy erdő nélküli világhoz fog vezetni, amihez az állatok már nem képesek alkalmazkodni.

2, A főemlősök populációja csökken, és valószínűleg sokuknak fogságban kell élnie ahhoz, hogy életben maradjanak.

3, A gleccserek ma már kétszer olyan gyorsan olvadnak, mint a századforduló előtt.

4, Számunkra az olajszivárgás csak egy technikai probléma, viszont a madaraknak segítségre van szükségük, hogy ők szabadon repülhessenek.

5, Minden egyes ember a tökéletes paradicsomot keresi, viszont a turizmus szennyezi ezeket az egzotikus és gyönyörű tájakat.

6, Mi emberek szeretnénk közel állni a vadállatokhoz, de egy ilyen élménynek sajnos ára van.

7, Állatok ezrei kényszerülnek arra, hogy szemetet egyenek, és azon keresztül közlekedjenek mind a szárazföldön, mind a tengerben.

8, Az eső hiánya miatt nem nőnek úgy a növények, ezért az állatok nem tudnak mit legelni.

9, Az áradások sokkal gyakoribbá válnak és intenzívebbek, a hatalmas vízesések pedig teljesen eltűnnek.

10, Az Aral-tó a világ negyedik legnagyobb tava volt, mára azonban kb 10%-a maradt meg és ezt már szinte képtelenség visszaállítani az eredeti állapotára.

11, A tengeri hőmérséklet emelkedésével elpusztulnak a gyönyörű szép, színes korallzátonyok, s nem marad más a helyükön, csak egy kopár táj.

12, 100 év alatt ekkorát változott a világ. A gleccserek ma már árnyékai egykori önmaguknak.

13, Előrejelzések szerint 2050-re az óceánokban több műanyag szemét lesz, mint hal.

14, A gyümölcsök hámozása és felaprítása 2 percet fog igénybe venni, viszont ennek következtében a felhalmozott műanyag szemét több, mint 100 év alatt fog eltűnni.

15, A műanyagoknak csak egy bizonyos része hasznosítható újra, a maradék hulladéklerakókba kerül, amit az állatok kénytelenek elfogyasztani, mert más élelemforrásuk nincs.

16, Az olvadó gleccserek és a jégsapkák egyre jobban csökkentik az állatok természetes közegét, mígnem azok összeverekednek az életben maradásért.

Szörnyű nem igaz?!

Ezek is érdekelhetnek