Mindenkit foglalkoztat a kérdés vajon mi fog történni velünk 40-50 év múlva. Van az a kategória, aki úgy akarja megtudni a jövőjét, hogy jóshoz megy. De akadnak olyanok is, akiket egyáltalán nem érdekel mi fog történni a jövőbe, mert majd akkor úgy is kiderül. Előre meg fölösleges aggódni. Mi azonban megmutatjuk nektek, hogy mi történik a világgal 2050-ig.

2020: elkészül a világ legmagasabb épülete.

Ma a világ legmagasabb épülete a Burj Khalifa felhőkarcoló, ami Dubaiban található. De 2020-ban ez a rekord megtörik. Jelenleg a Jeddah-toronyot Szaúd-Arábiában építik és 2020-ra fejezik be. Magassága eléri az 1,007 métert.

2020: megnyílik az első föld körüli lakókapszula.

A Bigelow Aerospace magánvállalat azt tervezi, hogy a Föld körüli pályára lakóegységet tervez, amely a Földről érkező vendégek fogadására szolgál majd. A tesztelése sikeres volt, és az egyiket még az ISS űrhajósai is használják.

2024: Space X rakéta megy a Marsra

Ilon Mask 2002-ben alapított SpaceX cége azt tervezi, hogy elküldi a Vörös bolygóra első rakományhajóját, majd később egy élő személyt is.

2025: a föld lakossága eléri a 8 milliárd főt

Az ENSZ előrejelzése szerint 2025-ben a bolygónk lakossága eléri a 8 milliárd főt, és 2050-re becslések szerint a 10 milliárdot is elérheti.

2026: Befejeződik a Szentcsalád templom vagy másik nevén a Jövő temploma Barcelonában.

Ez a templom a mai napig nm készült el. Az építési folyamatokat tervek összetettsége akadályozza, mivel többféle stílust foglal magába. De ha egyszer elkészül ez lesz a világ legnagyobb bazilikája.

2028: Velence alkalmatlanná válik az életre.

Ez nem jelenti azt, hogy a város teljesen víz alá fog kerülni. De attól tartanak, hogy a velencei lagúna vízszintje annyira megnő, hogy a házak lakhatatlanná válnak.

2029: A Föld egyre kkökzelebb kerül az Apophis aszteroidához

A tudósok kezdeti becslései szerint 2,7% esély van rá, hogy a Föld ezzel az aszteroidával ütközik össze 2029-ben. Az aszteroida 38.400 km távolságra van a Földtől.

2030: A északi-sark elkezd csökkenni.

Az Északi-sarkvidék területe folyamatosan csökken. Egyes állítások szerint a 21. század végéig a Jeges-tengerből teljesen el fog tűnni a jég.

2033: Az “Aurora” program megvalósul.

Az Európai Űrügynökség programja a Hold, a Mars és az aszteroidák tanulmányozására irányul, ez magába foglalja az első európai emberes Mars repülést is. Mielőtt az embereket felküldenék a vörös bolygóra, először rakományt küldenek, és tesztelni fogják a bolygóra való leszállást valamint Földre való visszatérést.

2035: Oroszország a kvantum teleportálás befejezését tervezi.

A kvantum teleportálás egy olyan megbízható kommunikációs rendszer létrehozását jelenti, amely a fotonok polarizációs állapotát végzi egy térben.

2036: A szondák meglátogatják az Alfa Centauri csillagrendszerét.

A projekt keretében egy szoláris vitorlával felszerelt űrhajó flottát a legközelebbi Naprendszerbe küldik. Körülbelül 20 évre van szükségük ahhoz, hogy elérjék az Alfa Centauri rendszert, és további öt év, hogy tájékoztassák a Földet a sikeres érkezésről.

2038: Az USA Nemzeti Levéltárja feltárja John F. Kennedy meggyilkolásának titkát.

Annak ellenére, hogy felismerték John F. Kennedy gyilkosát Lee Harvey Oswaldot. Ez a verzió azonban számos kérdést hagy maga után. De bárhogy is, a bűncselekményről szóló információk 2038-ban látnak majd napvilágot.

 

2040: A Nemzetközi Kísérleti Fúziós Reaktor üzembe helyezése.

A nemzetközi kísérleti termonukleáris reaktor megépítése 2007-ben kezdődött Dél-Franciaországban, Marseille-től 60 km-re. Meg kell jegyeznünk, hogy egy ilyen reaktor sokkal biztonságosabb, mint a hagyományos atomerőművek, mivel baleset esetén a  nem lesz szükség a lakosság evakuálására.

2045: A technológiai szingularitás ideje lesz.

A technológiai szingularitás elméletének támogatói szerint előbb vagy utóbb olyan idő jön el, amikor a technológiai fejlődés olyan összetett lesz, hogy nem lesz elérhető a ez előtt a jelenség előtt élő emberek számára. Egyesek úgy vélik, hogy ez egy teljesen új típusú személy megjelenéséhez fog vezetni.

2048: Az antarktiszi ásványok kivonására vonatkozó moratórium feloldásra kerül.

Az “Antarktisz-szerződés” szerint a kontinensre vonatkozó összes területi igényt befagyasztják, és maga az Antarktisz is nukleáris szabad területnek fog számítani számít. A hatodik kontinensen lévő ásványok bányászata jelenleg tilos, de lehetséges, hogy 2048 után a megállapodást felül kell vizsgálni.

 

2050: A Mars gyarmatosítása megtörténik.

2050-ig, valószínű megtörténik az első Marsra szállás. Vannak azonban olyanok, akik úgy vélik, hogy nem fogunk tudni más bolygóra utazni. De ahogy mondják, ha megéljük, akkor látni fogjuk.

Hirdetés
MEGOSZTÁS
Előző bejegyzés9 tipikus szituáció, ami minden szerelmespárra jellemző
Következő bejegyzés7 nő a Guinness Rekordok könyvéből, akik teljesen megbotránkoztatják az emberiséget.