2022 július 6 szerda
KezdőlapEmberek16 megrázó kép, ami bemutatja, hogyan tesszük tönkre a Földünkek

16 megrázó kép, ami bemutatja, hogyan tesszük tönkre a Földünkek

-

Korunk legnagyobb problémái közé tartozik a környezetszennyezés, aminek valószínűleg beláthatatlan következményei lesznek a közeljövőben.
Az óceánokban jelenleg körülbelül 150 millió tonna (!) műanyag hulladék van és ez a mennyiség évente 8 millióval nő a World Econimic Forum kutatásai szerint. Ez olyan, mintha minden percben egy kukásautónyi műanyagot öntenénk bele. Szomorú tény, hogy ha ez így folytatódik, a számítások alapján 2050-re több műanyag lesz az óceánokban, mint hal.

Egyre több part menti részen, strandon tapasztalható, hogy az óceán partra mossa a szemetünket. Kicsit olyan ez, mintha azt azt akarná mondani, hogy “nesztek, ez a tiétek!”.
Talán az az egészben a legszomorúbb, hogy az emberek nagyobbik része még mindig nem veszi komolyan ezt a témát, pedig egyre égetőbb, hogy változtassunk a dolgokon.

Hogy mit tehetünk?

Átlagemberként már az is nagyon sokat számítana, ha le tudnánk szoktatni magunkat az egyszer használatos tárgyakról. Amit pedig nem tudunk újrahasznosítani, azt gyűjtsük szelektíven, hogy feldolgozva, más módon hasznosíthassák újra. Persze az megint más kérdés, hogy mely településeken vannak szelektív kukák és azokat hogyan használják az “emberek” (tisztelet a kivételnek!)…
Továbbá az is hatalmas előrelépés lenne, ha az eldobált hulladékok mellett nem mennénk el csak úgy, hanem beledobnánk a legközelebbi kukába. Ha ugyanis ahelyett, hogy felvennénk és kidobnánk, inkább elsétálunk mellette, nem sokban különbözünk attól, aki eldobta…
Egy nő, Amelia Whelan nem rég a Facebook oldalán osztotta meg a világgal, hogy mi a helyzet az egyik Bali szigetén lévő homokos partszakaszon.

Erős képek következnek!

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Videókat is készített a helyszínről:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

Neked mi a véleményed? Írd meg hozzászólásban!

Ezek is érdekelhetnek