2022 november 29 kedd
KezdőlapÉrdekességek17 meglepő dolog, amivel sehol máshol nem találkozhatsz csak és kizárólag Japánban

17 meglepő dolog, amivel sehol máshol nem találkozhatsz csak és kizárólag Japánban

-

Japán egy rendkívül különleges ország és nemcsak a kultúrája, illetve hagyományai miatt, hanem azért is, mert egyedi dolgok találhatók meg benne. Azt mindenki tudja, hogy nekik van a legfejlettebb vasút hálózatuk az egész világon. Sőt azzal is mindenki tisztában van, hogy mennyire tisztelik egymást és milyen fegyelmezetten élik életüket. Azt viszont nem mindenki tudja, hogy nemcsak ezekből áll az ország, hanem sok más érdekességből is, ami egy-kettőre fel tudja hívni az emberek figyelmét. Ilyen például a Hello Kitty témájú parkoló, a mozgó kutyakozmetika, vagy az aknafedél kiállítás. A mai posztunkban ilyen és ehhez hasonló képeket mutatunk be nektek, mely igazolja, hogy a felkelő nap országa mindig meg tud lepni bennünket.

1, Mozgó kutyakozmetika, amit bármikor kihívhatsz ha túl lusta vagy ahhoz, hogy elvidd a kutyádat a kozmetikába.

2, Speciális szájmaszk bolt, ahol az ember olyan szájmaszkot talál, amilyet csak szeretne.

3, Ha hiszed ha nem Japánban van aknafedél kiállítás. Bizony ők mindenre figyelnek, még arra is, hogy a városoknak ne legyen egyetlen csúnya pontja se.

4, A világ legrövidebb mozgólépcsője is természetesen Japánban található. Összesen 5 darab lépcsőből áll, amit mindenki röhögve meg tudna tenni.

5, Japánban nem a zöld, hanem a kék szín jelzi a közlekedési lámpákon, hogy mehetsz.

6, Japánban van egy szökőkút, ami képes megmutatni a pontos időt. Döbbenetes, nálunk miért nincsenek ilyenek?

7, Japánban még az út melletti korlátok is cukik. Úgy gondolták nem akarnak ugyanolyat, mint amilyen Amerikában található, ezért erre a döntésre jutottak. Menő nem?

8, Japánban vannak olyan csúcskategóriás boltok, ahol iszonyatosan drága pénzért lehet gyümölcshöz jutni. Ezek egyébként státuszszimbólumok, mivel nem mindenki tudja megvenni őket. Egy körte kb. 6000,-; egy dinnye nagyjából 40.000,- és az eper pedig szemenként 1600 forintba kerül.

9, A Japán Alpok nagyon népszerű az emberek körében, ugyanis az utakat hófalak határolják, mely csodálatos és utánozhatatlan látványt biztosítanak.

10, Japánban vannak olyan okos WC-k, melyek képesek elnyelni a kellemetlen hangokat, szagokat, megemelik a deszkát, és speciális illatanyagokat spriccelnek a levegőbe, hogy ne érezze magát az ember annyira kellemetlenül, mikor a dolgát végzi.

11, Ebben az országban rengeteg automata van, amik szó szerint mindent adnak. Ha kell, akkor élő halat, virágot, tojást, konzerveket és még sorolhatnánk. Még ha a boltok be is zárnak, ezek a nap 24 órájában üzemelnek, így bármi kell ott megtalálod.

12, Japánban az emberek nagyon tisztelik az otthonaikat és mindig odafigyelnek arra, hogy tisztaság legyen. Ebből kifolyólag minden egyes alkalommal mikor hazaérnek leveszik a kint cipőiket és benti papucsra váltják. Ugyanezt kell követnie a vendégeknek is.

13, A legtöbb japán házba nincs ruhaszárító, ezért a fürdőszobákban kénytelenek megszárítani a ruhákat. A zuhanyzóknak van ventilátor funkciója, mely gyorsan megszárítja a nedves ruhákat.

14, Esernyőtartó, ami szinte minden bevásárlóközpont, pláza és kisebb üzletben is megtalálható, hogy az embereknek ne kelljen cipelniük a nedves ernyőiket. A legjobb, hogy ezek zárhatók, így tuti, hogy senki sem fogja elvinni.

15, Japánban nemcsak egy, hanem több ízű Kit-Katet is lehet kapni, melyekért teljes mértékben odavannak az emberek. Gyakorlatilag ez az egyetlen hely, ahol ennyiféle ízben lehet kapni.

16, Japánban vannak olyan, parkolók, amiket Hello Kitty témájúra festettek.

17, Japánnak van Pikatchuból álló hadserege, és ez is azért van, mert az ország szó szerint rajong a Pokemonokért.

Na mit szóltok? Mindig is tudtuk, hogy Japán érdekes hely, na de ennyire?

Ezek is érdekelhetnek