2023 március 21 kedd
KezdőlapCeleb17 éve vettük búcsút Hofi Gézától - Idézetei azonban halhatatlanok

17 éve vettük búcsút Hofi Gézától – Idézetei azonban halhatatlanok

-

Hofi Géza nélkül évtizedeken át nem létezett szilveszteri műsor vagy rádiókabaré.

hofi fortepan 768x432 1
17 éve vettük búcsút Hofi Gézától - Idézetei azonban halhatatlanok

A kétszeres Jászai Mari-díjas magyar humorista, előadóművész, színművész a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, a magyar kabaré történetének egyik leghíresebb és legtöbbet emlegetett alakja. A magyar kabaréműfaj kiemelkedő népszerűségű mestere, aki önálló produkcióival egyéni stílust teremtett. A Rádiókabaré szilvesztereinek állandó sztárja volt. Egyik legmaradandóbb sikerét pedig egy táncdal, az általa énekelt Lazítani hozta.

hofi 600x279 1
17 éve vettük búcsút Hofi Gézától - Idézetei azonban halhatatlanok

Poénjain generációk nőttek fel, a nevetés emberek millióiban oldotta a görcsöt, amit a szocializmus fojtogató levegője okozott.

Hofi Géza mindig is kimondta, amit más soha nem mert volna. Számos alkalommal kritizálta az aktuális politikai rendszert, mindezt erős hátszéllel tehette, ugyanis odafönt voltak támogatói. Hofi több, mint három évtizeden át az egyszerű embereket és a szegényeket képviselte a mindenkori hatalommal szemben.

hofin 600x373 1
17 éve vettük búcsút Hofi Gézától - Idézetei azonban halhatatlanok

Íme néhány halhatatlan idézetek Hofi Gézától:

  • „A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott.”
  • „Az országnak nem most lett rossz! Neeem. Most vették észre!”
  • „Az igazságból elveszett az i!”
  • „Soha nem elég annyit nyújtani, amennyit a közönség elvár. Sikert annyival is el lehet érni, csak éppen nem biztos, hogy legközelebb is kíváncsiak lesznek az emberek. Ezért kell a többi.”
  • „Szójapörkölt, szójakolbász, szójafasírt, szólj a nővérkének, hogy befostam!”

Ezek is érdekelhetnek