2022 május 16 hétfő
KezdőlapEmberek17 képregény az anyaság legőrültebb pillanatairól, amit csak akkor fogsz megérteni, ha...

17 képregény az anyaság legőrültebb pillanatairól, amit csak akkor fogsz megérteni, ha már te is átélted

-

Debi és Bebi egy képregény sorozat két kitalált karaktere. A két szereplőt egy nagyon tehetséges illusztrátor és főállású édesanya Sabrina Lone készítette. A művész képregényei olyan témákat boncolgatnak, mint például a gyerekneveléssel járó “problémák”, amivel napi szinten szembesülnek a szülők. Persze a legtöbb illusztrációjába belecsempészett egy jó nagy adag humort, amitől még viccesebbekké válnak ezek a szituációk.

Sabrina elmesélte, hogy ő és párja találták ki ezeket a kedves kis karaktereket, akik általában az ő mindennapjaikat tükrözik vissza. Annyit tudni kell a kis családról, hogy Sabrina német származású, férje pedig pakisztáni. A művész hozzátette, hogy amiatt is rajzol, hogy lánya lássa milyen vicces mindennapjaik voltak, mikor ő kicsi volt. Ma a legérdekesebb és leghumorosabb rajzait gyűjtöttük össze, amik szerintünk zseniálisra sikeredtek.

Az édesanyák nagyon ki tudnak borulni, mikor jó pár óra séta és altatás után a gyermeket elnyomja az álom, erre egy arra járó ismerős fogja magát és hangosan elkezd óbégatni, hogy milyen aranyos gyerekük van.

 

Szegény édesanyák sehogy sem tudnak pihenni, mert amikor ébren van a gyermek azért imádkoznak, hogy aludjanak már el, amikor pedig elalszanak azért fohászkodnak, hogy minden rendben legyen a csöppséggel.

Az édesanyák egy idő után már nagyon belejönnek a szerepükbe és már azért kicsattannak a boldogságtól mert 4 órát végig tudtak aludni. Az édesapák viszont egyre jobban leamortizálódnak.

Mivel minden gyermek más és eltérő a fájdalomküszöbük, ezért nehéz megmondani, hogy fogják viselni például a fogzást. Egyes babák végig sírják az egész napot, mások viszont, csak kicsit pityeregnek a nap folyamán. Egy édesanya ölelése és szeretete azonban mindenre gyógyír.

A szülőknek fogalmuk sincsen arról, hogy a gyerekek miért mindig a használhatatlan, koszos, büdös tárgyak iránt érdeklődnek, mikor ott van egy csomó drága játék a szobájukban, amik nagyon jól fejlesztik a készségeiket.

Az édesanyák már nehezebben viselik, mikor a gyermekük elkezd fogzani és úgy kell őket megetetniük. Olyan érzés, mintha valami éles dologgal karcolnák a mellbimbójukat.

Amikor az édesanyák kiadják az apukáknak feladatba, hogy el kell altatni a gyermeket, valahogy mindig ez történik. A pici addig-addig játszik míg apuka be nem alszik.

A legtöbb anyukának fogalma sincsen arról, hogy nő társai, hogyan képesek várandósság alatt úgy ragyogni, mint a legfényesebb csillag, és nekik miért kínszenvedés az egész időszakot végigcsinálni. Ez valami mágia.

A legtöbb kisbabának érzéke van ahhoz, hogy egy apró kis mozdulattal a frászt hozza a szüleire, leginkább az édesanyjukra. Az anyukák ilyen helyzetekben azt gondolhatják, hogy gyermekük direkt akar kiszúrni velük.

Egy édesanya egyetlen pillanatban sem lehet teljesen nyugodt, még a WC-n sem. Ilyenkor mindig nyitott ajtónál végzik el a dolgukat és úgy rakják le előtte a gyereket, hogy minden egyes másodpercben lássák mit csinálnak.

Egy édesanyának kellene a világ legboldogabb emberének lennie miután megszületett a gyermeke, mert valójában a testén kívül dobog a szíve, ami a legcsodálatosabb érzés a földön. Ám nagyon sok nő elszenvedi a szülés utáni depressziót, amikor a legapróbb dolgok miatt is képesek kiakadni és sírni.

Szinte nincs olyan este, amikor ne kellene felkelni a gyermekhez vagy megetetni, vagy tisztába tenni. Ilyenkor nagyon vicces esetek történnek, amit nem lehet kibírni nevetés nélkül.

Nagyon nehéz megtalálni az aranyközéputat, mikor a kisbabád torka szakadtából elkezd sírni a nyílt utcán. Az emberek elvárják tőled, hogy megnyugtasd a gyereked, persze te tudod, hogy csak éhes, de még mindig nem fogadják el az emberek a nyílt utcán való etetést, szóval ilyenkor patthelyzetbe kerülsz, főleg ha még a szoptatós melltartód sem vetted fel.

Az édesanyák szülés után rengeteg csokit, sütit és nasit tolnak magukba, hogy szervezetük egyre több és több boldogsághormont termeljenek. Sajnos a szülés utáni depresszió elég gyakori a nőknél, így nem csoda, hogy ettől várják el a megváltást.

Az anyukák néha már annyira fáradtak, hogy a legfeltűnőbb és legegyértelműbb dolgokat sem veszik már észre. Még akkor sem, mikor a kívülállók hívják fel rá a figyelmüket.

Attól, mert te szívesen nézegeted a gyermeked képeit és videóit, attól még a barátaidnak a könyökén jön ki a téma. Egy idő után már annyira megelégelik, hogy folyton róla mesélsz, hogy eltávolodnak tőled.

Egy másik dolog, amiért az édesanyák nagyon imádkoznak. Ha a gyermeküknek megtanítanák, hogyan kell a bilibe csinálni a dolgukat, akkor megszűnnének a kakis és pisi pelenkák.

Nektek is ismerős helyzetek?

Ezek is érdekelhetnek