2022 augusztus 19 péntek
KezdőlapÉrdekességek18 filmes baki, ami biztosan a te figyelmedet is elkerülte

18 filmes baki, ami biztosan a te figyelmedet is elkerülte

-

A filmkészítés nem egyszerű feladat, így nyilvánvaló, hogy nem megy egyik pillanatról a másikra. Rengeteg komoly háttérmunkát igényel az egész folyamat. Általában csakis a sztárokra figyelünk egy-egy film megtekintése közben, pedig ahhoz, hogy egy teljes egészet kapjunk, számos háttérember munkája szükségeltetik. A filmek jeleneteit általában nemcsak egyszer veszik fel, hiszen több baki is becsúszhat, emiatt pedig muszáj újravenni. A tökéletes és hibátlan jelenetekhez több vágásra is szükség van, mégis előfordul, hogy ennek ellenére is maradnak a felvételekben olyan bakik, amelyek még a rendezőknek is elkerülik a figyelmét. Léteznek azonban szemfüles rajongók és nézők, akik azonnal képesek kiszúrni a turpisságokat.

A 2019-es “Volt egyszer egy Hollywood” című filmben a főszereplő, Brad Pitt egy Citizen márkájú karórát visel. Nos, a probléma ezzel csupán csak az, hogy az óra csak 1972-ben jelent meg a piacon, a film viszont 1969-ben játszódik.

Egy hasonló baki fordult elő Stephen King “Az” című könyvének filmváltozatában is. Az egyik jelenetben a bolt polcain a modern kornak megfelelő Nivea termékek láthatók, pedig a film 1989-ben játszódik.

Deadpool a film második részében beül egy taxiba. Az egyik kameraállásból egy virág tűnik fel a kardja mögött, ami néhány másodperccel előtte még egyáltalán nem volt ott.

A “Méreg” című filmben az egyik pillanatban Dr. Dan még a jobb kezével tartja a telefont és a bal kezével a papírt, a következő jelenetben azonban, már mindez fordítva van.

A “Szemfényvesztők” című filmben van egy olyan jelenet, amikor a főszereplők egy fém raklapban bújnak el, ám ez fizikailag lehetetlen. De, ez még nem minden, hiszen az egyik jelenetben lehetőségünk van bepillantani a raklap alá és láthatjuk, hogy senki sincs ott.

A 2015-ös “Mentőexpedíció” című filmben a Mark Watney-t játszó Matt Damon aláírása az egyik jelentben ilyen, a másikban pedig amolyan.

A 2008-as “Gettómilliomos” című filmben a Latika-t alakító Freida Pinto az egyik pillanatban még a fülében viseli az ékszer, azonban néhány másodperc múlva már az orrában van.

Margot Robbie, az “Öngyilkos osztag” című film Harley Quinnje az egyik jelentben két egymás mellett álló rácsot fog, míg a következőben az egyik keze már egy egyel távolabbi rácson van.

A “Kingsman – A titkos szolgálat” című filmben az elrabolt svéd hercegnő dokumentumaiban látható képet, a film egyik jelenetéből vágták ki.

A 2013-as “Mielőtt meghaltam” című filmben a főszereplő háta mögött látható egy Lamborghini Aventador poszter, amivel csak egyetlen probléma van, mégpedig, az, hogy a kocsi csak 2011-ben jelent meg a piacon, míg a film 1985-ben játszódik.

A “John Wick: 2. felvonás” című filmben Winston ránéz a karórájára, ami december 20-át mutat. Két nappal korábban azonban, a telefonján csak december elseje van.

Jim Carrey az “Ace Ventura 2.: Hív a természet” című filmben ráront Vincent Cadby-re saját házában. A férfi abban a pillanatban éppen sakkozik, ám a vita végére a sakk figurák eltűnnek az asztalról.

A “Meg – Az őscápa” című filmben Jason Statham fülese az egyik jelenetben a jobb, a másikban pedig a bal fülében van.

A 2018-as “Jurassic World: Bukott birodalom” című filmben a kezelőpanelen az egyes számú cella nyílik ki, a következő jelentben azonban a kettes számú cella ajtaja emelkedik fel.

A 2018-as “22 mérföld” című filmben a képen látható táblán értelmetlen orosz szavak jelentek meg.

A Star Wars 7. részében Rey bal arcán gördül le egy könnycsepp, ami a következő jelenetben eltűnik, majd újra megjelenik.

A 2017-ben kiadott “Jumanji – Vár a dzsungel” című filmben az egyik jelenetben a férfi nyakában egy narancssárga sál látható, ami amúgy a következő kameraváltásnál eltűnik, aztán újra megjelenik.

Az “Aquaman” című film egyik jelentében a kis Arthur látható, a következő kameraképen azonban, már egy hosszú hajú kislány veszi át tőle a szerepet.

Te észrevetted ezeket?

Ezek is érdekelhetnek