2022 december 8 csütörtök
KezdőlapÉrdekességek18 ikonikus film, melynek titkairól, még a legnagyobb rajongók sem tudnak semmit!

18 ikonikus film, melynek titkairól, még a legnagyobb rajongók sem tudnak semmit!

-

Rengeteg érdekes tény húzódik meg kedvenc filmjeink hátterében, ám nem mindegyik marad titokban. Összeszedtünk néhány érdekes tényt, amik meglephetik még azokat is, akik szinte mindent tudnak ezekről a filmekről.

A legnagyobb díszlet, amit eddig a filmtörténetben építettek, az a Harry Potter-ben látható Mágiaügyi Minisztérium nagyterme volt. 20 hétig építették és olyan nagy volt, hogy kb. 50 emeletes busz is befért volna.

Az Oroszlánkirály címe eredetileg dzsungel királya lett volna. De a gyártás során megváltozott, hiszen az oroszlánok nem a dzsungelben élnek, hanem a Szavannán.

Emlékszel a jeladóra, amit Qui-Gon Jinn a Csillagok háborúja I. részében használt: az valójában egy Gillette borotva, amit kicsit továbbfejlesztettek.

Miután a Sikoly megjelent a mozikban, a hívóazonosítóval rendelkező telefonok értékesítése megháromszorozódott.

A Whiplash című filmben a fiatal tehetséges dobos karaktere, mindenkit lenyűgözött, hogy mennyire önzetlen. Annak érdekében, hogy a film valóságosabb legyen, a rendező nem hagyta, hogy a felvételi próbák leálljanak, azért, hogy Miles Teller valóban kimerülhessen.

A remény rabjai című filmben, Morgan Freemannek volt egy aktája, ahol nem az ő fiatalkori fényképe van rajta, hanem a fiáé, Alfonso Freemané.

A Die Hard című filmben John McClane szerepére, először Frank Sinatra-t kérték fel, de ő elutasította arra hivatkozva, hogy már túl idős hozzá. Így Bruce Willis kapta meg szerepet, melynek köszönhetően Hollywoodi csillag lett.

Sophie Turner színésznő, aki Sansa karakterét játszotta el a Trónok harcában, örökbe fogadta azt a kutyát, ami az első évadban farkasember volt.

Sophie Turner (@sophiet) által megosztott bejegyzés,

A Ponyvaregény című film 8 millió dolláros költségvetésből, 5 millió dollár volt a sztárok fizetése.

Az Alien alkotói szerint Ellen Ripley szerepe eredetileg férfi szerep lett volna. De a végén meggondolták magukat, mert valóban váratlan lenne, ha egy nő lenne az egyetlen túlélő a világon.

Edvard Munch festőművész alkotta  “A sikoly” festményt, ez volt, amiből ihletet meríttettek a Reszkessetek betörők plakátjához.

Egyszer, a Terminator forgatásán, Arnold Schwarzenegger elment ebédelni egy étterembe, és rájött, hogy még mindig azt a félelmetes sminket viseli, ahol nincs szeme, törött az állkapcsa és égett a bőre.

Az ” Igen ember” története egy brit író és újságíró önéletrajzi könyve alapján készült, aki 6 hónapon keresztül csak igennel válaszolt mindenre.

Jonathan Ive hozta létre a Wall-e című meséből Eve designját. Ő volt az az ember, aki az iPod, iMac és iPhone készülékeket megtervezte.

A Kutyaszorítóban című filmben, Tim Roth-nak néha olyan sok időt kellett töltenie a mesterséges vérben, hogy kiszáradt, és nem tudott mozogni.

A “maffia” szót soha nem említették a Keresztapa című filmben. Az igazi maffia ragaszkodott ehhez.

A Moulin Rouge-ban!, Nicole Kidman a filmtörténelem legdrágább nyakláncát viselte. 1308 gyémántot foglalt magába és körülbelül 1 millió dollárt ért.

A New York bandái című filmben Cameron Diaz-nak valóban meg kellett rúgnia Leonardo DiCapriot. Később a színész elmondta, hogy Diaz annyira erősen megrúgta, hogy többször is elkezdett lüktetni neki az ágyéka, és volt, hogy meg is szédült.

Az Oroszlánkirály: Szimba büszkesége

Az Oroszlánkirály alkotóit számos dolog inspirálta a rajzfilm tájképeinek modellezése során. Egyes területek a kenyai Szamburuk hegyeken alapultak. Sokan azt hitték, hogy a jobb oldali szikla a kenyai Hell’s Gate Nemzeti Parkban található sziklának a prototípusa. Azonban az Oroszlánkirály társrendezője, Roger Allen szerint a “Pride Rock” a semmiből lett megtervezve.

Ezek is érdekelhetnek