2022 május 17 kedd
KezdőlapÉrdekességek19 érdekes tény azoknak, akik azt hiszik, már semmi nem lepheti meg...

19 érdekes tény azoknak, akik azt hiszik, már semmi nem lepheti meg őket

-

Hétköznapjaink általában monotonak, nem sűrűn láthatunk lenyűgöző vagy éppen szokatlan dolgokat. Most azonban, olyan meglepő tényekkel találkozhatsz, amelyektől garantáltan tátva marad a szád. Le mernénk fogadni, hogy nem gondoltad volna, hogy egy ananász egy embert is képes “megenni”. Vagy azt, hogy Izlandon nincsenek szúnyogok. Cikkünkben ezeket és ezekhez hasonló izgalmas információkat olvashatsz.

Nem lehet tudni, hogy ki adta bolygónknak a Föld nevet.

Az esővízben B-12 vitamin van.

Írország tulajdonképpen északabbra fekszik, mint Észak-Írország.

Los Angelesben, 1994-ben nagy áramszünet volt. A hatóságok rengeteg bejelentést kaptak a helyi lakosoktól egy bizonyos “rejtélyes égi jelenségről”. Ez a jelenség azonban, nem más volt, mint maga a Tejút.

Az ember életmódja, bármilyen hihetetlen is, de függ az IQ-jától.

Egy kutatásból kiderült, hogy az alacsony IQ-val rendelkező férfiak több alkoholt fogyasztanak, mint az erősebbik nem magas IQ-val rendelkező tagjai.

Ha kitörne a III. világháború, akkor nagy valószínűséggel az emberiség nyolcvan százaléka életét vesztené (ennek oka a mai haditechnika fejlettsége lenne), a maradék húsz százaléknak pedig sugárszennyezés okozná a halálát néhány éven belül.

A világon 2012-ben 1735 milliárd dollárt költöttek el hadiköltségekre. A globális szegénység felszámolására ehhez képest, csupán 135 milliárd dollárt kellett volna rászánni.

A norvégiai állami egyetemeken a norvég diákok, sőt, a világ országainak összes diákja ingyen tanulhat.

Amikor tükörbe nézünk, az agyunk becsap minket, ugyanis ötször olyan vonzónak látjuk magunkat, mint amilyenek tényleg vagyunk.

A liftekben elhelyezett tükrök egy pszichológiai trükk részei. Ugyanis, az emberek szeretik nézegetni magukat, így pedig elterelődik a figyelmük arról, hogy egy zárt térben vannak.

Az ananász bromelánt tartalmaz, ami egy olyan enzim-keverék, ami proteint fogyaszt. Tehát, ha beletennénk a szánkba egy ananászt és ott hagynánk, akkor szépen lassan elfogyasztana minket.

Kukur Tihar fesztivál, Nepál – Minden évben megrendezik ez azt eseményt, hogy megköszönjék a kutyáknak az emberek iránti barátságát és hűségét.

Egy chicagói férfi vásárolt egy autót volt barátnője nevére és leparkolta azt a városi repülőtér parkolójában. A kocsira 678 bírságot róttak ki, több, mint 27 millió forint értékben. Ezt pedig a volt barátnőnek ki is kellett fizetnie.

Egy tanulmány szerint, minél többet költ egy házaspár a gyűrűre, annál valószínűbb, hogy el fognak válni.

Bolygónk egyetlen országa, ahol nem élnek szúnyogok nem más, mint Izland.

Afrika – Egy 56 kilométeres repedés, amit eláraszt majd a víz, így egy óceán fog kialakulni belőle.

Tanulmányok szerint, ha pénzünket nem anyagi javakra, hanem élményekre költjük, akkor életünk sokkal boldogabb lesz.

A nők többsége kétszer annyi ruhát visz magával egy nyaralásra, mint amennyire valójában szüksége van. Egy egyhetes nyaraláshoz 34 ruha szükségeltetik, de a nők a csomagoláskor nem állnak meg hatvan darab alatt.

A talp mérete akkora, mint a csukló és a könyék közti távolság.

Ezek is érdekelhetnek