2022 október 2 vasárnap
KezdőlapDivat19 évesen férfivá műtette magát, majd rájött, hogy mégsem jó így...

19 évesen férfivá műtette magát, majd rájött, hogy mégsem jó így…

-

Amikor Issa Ismail 19 éves volt, bejelentette, hogy transznemű. Úgy döntött, hogy férfiként szeretne tovább élni. Így hát nekiállt tesztoszteront szedni. A michigani fodrász hat éven keresztül szedte a hormonokat, aminek hatására kialakultak bizonyos férfias nemi jellegek. Mélyebb hang, testszőrzet, izomnövekedés. A tesztoszteron-kúra után jöhetett a műtét…

A tesztoszteron hatására a zsír eloszlott a testében. A kebleiről, a csípőjéről, így az egész megjelenése megváltozott.

2016-ban, egy műtét során eltávolították a kebleit.

Öt évvel később azonban történt valami…

A lány elkezdett depresszióval küzdeni. Rájött, hogy nem boldog férfi testben.

2021 februárjában úgy döntött, hogy visszaállítja a női nemét. Teljesen leállt a tesztoszteron terápiával.

Issa az internetet használta arra, hogy megossza a tapasztalatait, remélve, hogy segíthet másokon, akik a nemükkel küszködnek, és bizonytalanok az átállásban.

“A harmadik-negyedik év után a depresszió érzése egyre erősebb lett. Az az érzés dübörgött bennem, hogy nem akarok életem végéig hormonokat szedni…”

“A tesztoszteron egy nagyon erős hormon. Sokként éltem meg, ahogy változott a testem. A szőr, az alkat. Hihetetlen és egyben ijesztő is…”

„A legjobb tanács, amit adhatok az átállással vagy az átmenet megszüntetésével kapcsolatban, hogy hallgass önmagadra, és kövesd az intuíciódat, a szívedet és a belső érzéseidet.”

“Az, hogy a hormonok nem jelentették az élethosszig tartó utat az én számomra, még lehet, hogy a következő ember számára ez a helyes döntés. Szeretnék segíteni mindkét oldalnak.”

Issa azonnali megkönnyebbülést érzett, amikor úgy döntött, hogy abbahagyja a tesztoszteront, és tudta, hogy önmagára kell hallgatnia.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek