2022 május 21 szombat
KezdőlapEmberek19 kép, ami bizonyítja, hogy az emberek eltérő módon bánnak a kisminkelt...

19 kép, ami bizonyítja, hogy az emberek eltérő módon bánnak a kisminkelt és a smink nélküli nőkkel

-

Kutatások szerint a nők 84%-a állította azt, hogy nem szeretik a nagyon vastag és hangsúlyos sminkeket, viszont céljaik elérése érdekében olykor ehhez kell nyúlniuk. Pontosan ebből kifolyólag nem is annyira meglepő, hogy a legtöbb nő napi szinten sminkeli magát. Statisztikai adatok alapján minden hatodik nő még a konditerembe is kisminkeli magát. Viszont az emberek hozzáállása nagyon változó attól függ, hogy kisminkel vagy természetes nővel állnak szembe. Az eredmények szerint a legtöbb nő és bizony férfi is kedvesebben bánik a kisminkelt nőkkel, mint a természetes megjelenésű hölgyekkel.

1, “Amikor nem teszek sminket, szinte senki sem vesz észre, de amikor felkenem, akkor az idős nénik megszólnak a férfiak pedig lefagynak.”

2, “Ha nem sminkelem ki magam, akkor mindenki csak barátkozni akar velem, de ha kifestem magam, akkor a csajok féltékenyek lesznek a pasik pedig bepróbálkoznak.”

3, “Egész életemben kb. 10-szer sminkeltem magam. Ritkán használok szempillaspirált, mert túl lusta vagyok ahhoz, hogy kifessem a pilláim, sőt nem is tudom megfelelően csinálni. Ami még tetézi a helyzetet, hogy a férjemnek sem jön be a maszk, ami ilyenkor az arcomon van.”

4, “Már egy ideje észrevettem, hogyha kifestem magam, akkor mindenki nagyon kedves velem és még a férjem jelenlétében is megkörnyékeznek. Ha viszont nem teszek sminket, akkor szó szerint senki sem figyel rám.”

5, “Én nem látok különbséget a kisminkelt és a smink nélküli énem között, de amikor kifestem magam és feltűnő ruhákat hordok, akkor mindenki egyből megbámul és olykor szemrehányást is tesznek.”

6, “Nem szeretem a feltűnő sminkeket ezért általában csak szempillaspirált rakok és kirúzsozom a szám, ilyenkor a férfiak megbámulnak a nők pedig csúnyán néznek rám. Ha ezt nem teszem, szó szerint olyan, mintha láthatatlan lennék.”

7, “Smink nélkül úgy nézek ki, mint egy 16 éves diáklány és még a bárokba se engednek be. Ha felnőtt nőként akarok kinézni, akkor feltűnő sminket kell tennem.”

8, “Természetes telt ajkakkal születtem, de senki sem akarja elhinni. Sokan azt gondolják, hogy feltöltettem, hogy így nézzen ki, de nem. Amikor nincs rajtam smink, a barátaim megkérdezik, hogy beteg vagyok-e.”

9, “Egyik nap rúzs nélkül mentem dolgozni, és a munkatársaim megkérdezték, hogy miért vagyok szomorú, mire közöltem, hogy semmi bajom csak nem tettem rúzst. Azon nyomban elküldtek, hogy tegyek magamra, mert szörnyen nézek ki.”

10, “Amikor kozmetikai célzattal megyek vásárolni, mindig smink nélkül megyek, hogy a tiszta arcomon próbálhassam ki a termékeket. Utálom, amikor a boltban megkérdezik, hogy használni is fogom-e azokat a termékeket, amiket vettem.”

11, “Ha smink nélkül lépek ki az utcára, általában azt kérdezik tőlem, hogy egész éjszaka fent voltam-e, mert sötét karikák vannak a szemem alatt. Elmondom, hogy semmi bajom, csak nincs rajtam smink.”

12, “Pultosként dolgozom egy vendéglátó egységben és ekkor mindig teszek sminket, hogy vonzóbb legyen a megjelenésem. A családom szerin viccesen nézek ki sminkkel, a barátaim szerint viszont nagyon jól áll.”

13, “Amikor nem hordok sminket, mindenki 16 évesnek néz, amikor pedig teszek akkor 20-nak.”

14, “Az esetek többségében sminket viselek és ilyenkor sokkal több nő keres meg és kér szakmai tanácsot, a férfiak viszont mintha nem is értenék miről beszélek csak bámulnak bele a képembe.”

15, “Én ugyanolyannak látom magam sminkkel és smink nélkül is, ám ha nincs rajtam, akkor mindenki azt mondja tegyek, mert egészségesebben nézek ki.”

16, “A jobb oldali kép egy egyetemi partin készült és legtöbb srác azt mondta, hogy még sosem láttak engem. Valójában de, csak nem volt rajtam smink.”

17, “A lányok csúnyán bánnak velem, ha nincs rajtam smink, viszont ha kifestem magam, akkor mindenki egyből olyan kedves lesz.”

18, “A férjem jobban szereti ha nincs rajtam smink és ha teszek, akkor sem tetszik neki, mert azt mondja, hogy az nem én vagyok.”

19, “Sosem teszek sminket, ám anyukám sokszor mondja, hogy legalább egy kis szempillaspirált kenjek fel, de én kényelmetlenül érzem magam benne.”

Te szoktad magad sminkelni, ha igen milyen gyakran? Meg szoktak nézni az utcán?

Ezek is érdekelhetnek