2022 május 21 szombat
KezdőlapEmberek19 magyar tankönyv, amiben nagyon érdekes dolgokat fedeztek fel

19 magyar tankönyv, amiben nagyon érdekes dolgokat fedeztek fel

-

Tudjuk, hogy tévedni emberi dolog, de azért vannak olyan szituációk, amikor az ember túllő minden határon. Ilyen, amikor a tankönyv készítők és a feladat gyártók elrontják, vagy túl morbidra, félreérthetőre írják a kérdéseket és versszakokat. Tudjuk, hogy modern korban élünk, de azért mégsem kellene egy általános iskolást szőrtelenítésre buzdítani, ahogy nem kellene olyan kérdéseket feltenni a gyerekeknek, amitől a későbbiek folyamán önbizalomhiányosak és züllöttek lesznek. Mostani posztunkban olyan képeket hoztunk el, melyeket magyar tankönyvekben találtak a szülők.

1, Ő mindent megtett azért, hogy könnyebben tudjon számolni. A tanár úgy látszik nem értékelte az igyekezetet.

2, A gyerekeknek eddig is nehezen ment a számolással kapcsolatos feladat, így meg végképp el fogják veszíteni a fonalat. Arról ne is beszéljünk, hogy mutáns kezeket használnak a feladatokban…

3, Úgy látszik reális oldalról közelítik meg a feladatokat ebben a tankönyvben.

4, Na jó lehet, hogy egy kicsit túlreagálta a dolgokat az író. A modern világban nem ennyire szörnyűek a dolgok, van ugyanis jó oldaluk is.

5, Ebben az angol-francia könyvben nagyon érdekes szituációkban mutatják be a különböző köszönési formákat. Vajon mit keres ez a két illető például a bokorban?

6, Ezzel a feladattal lehet csak igazán összezavarni a gyerekeket. Nem elég, hogy a játékpénzből valódi euró lett, de a végeredményt még forintban is kellett megadni, aminek nem volt hely.

7, Nem is csoda, hogy nem szokták tovább énekelni a cifra palota utolsó versszakát. Nem is értjük, hogy ebből mit tanulhatnak a gyerekek.

8, Ha valaki nem vette volna észre, ennek a feladatnak az ábráján egy kéz nyúl ki a konténerből. Vajon miért?

9, Ezzel a feladattal nem is lett volna akkora probléma, ha nem össze-vissza és indokolatlanul írják le az adatokat. Nem is csoda, hogy a gyerekek nem értik a matekot.

10, Nem értjük, hogy a normális, hagyományos dalok szövegét miért kell ennyire elrontani. Tudtad, hogy a kácsa… bármi is legyen az, azt mondja zsiazsá, vagy, hogy a diszno azt mondja riferá?

11, Úgy látszik a könyv írója nagyon otthon van a mostani tinik világában, de mégiscsak túlzás arra ösztönözni őket általános iskolásként, hogy szőrtelenítsék magukat.

12, Amerikában nem foglalkoznak a szerzői jogokkal, ugyanis a könyv készítői az Istockphoto.com oldalról vízjellel együtt beletették a képeket a könyvekbe.

13, Az ember azt hinné, hogy ezt a feladatot nagyon nehezen lehet megoldani, ám akadnak olyan kreatív diákok, akiknek kisujjból megy az egész.

14, És ezen kérdések után alakul ki a gyerekekben az önbizalomhiány és a züllés gondolata…

15, Amikor a feladat írói teljesen belekeverednek a saját gondolataikba, akkor születnek ilyen kérdések. Na, szerintetek hány éves Lili?

16, Oké, hogy modern korban élünk, de azért mégiscsak túlzás egy ilyen verset beletenni egy tankönyvbe.

17, Sokan úgy gondolják, hogy a Pitbullok veszélyesek, ha viszont elolvassák ezt a verset, akkor biztos megváltozik a véleményük.

18, Ha már a feladat készítői nem tudják, hogy várják el a gyerekektől?

19, Ezen a képen nem hiba van, csak egy furcsa ábra egy fizika könyvben.

Ti mit gondoltok a mostani tankönyvekről?

Ezek is érdekelhetnek