2022 május 22 vasárnap
KezdőlapÉrdekességek20 érdekesség a hétköznapjainkból, amiket biztosan nem tudtál

20 érdekesség a hétköznapjainkból, amiket biztosan nem tudtál

-

Ne gondoljuk azt, hogy minden gigászi felfedezés csak a tudósoknak köszönhető. Teljesen hétköznapi emberek is találtak már ki olyan dolgot, ami a mai napig az életünk szerves része. Nem kell mindenhez mérnöknek, vagy atomfizikusnak lenni. A legtöbb ilyen dolgot a szükség, vagy egy kis lustaság hozta. Az ember folyton törekszik arra, hogy megkönnyítse az életét. Hol lennénk most mobiltelefon nélkül? Mennyivel könnyíti meg az életünket egy mikrohullámú sütő? Az autókban lévő klíma mennyivel javít a közlekedésünk kényelmén? Számtalan ilyen dolog van, de azért ennyire ne rohanjunk előre. Nézzünk körbe magunk körül és megláthatunk pár dolgot, aminek elsőre nem jövünk rá a funkciójára. De mi most elmagyarázzuk nektek, hogy mi-miért olyan, amilyen.

Figyeljétek csak…!

Ha tele van a bevásárlókocsi, akkor ennek a kis kampónak a segítségével egy kosarat csíptethetünk hozzá, amibe extra dolgokat pakolhatunk.

A lámpaoszlopok sorszáma arra való, hogy könnyebben tudják azonosítani ha meghibásodik. Nem egy titkos kódsor az illuminati számára… 🙂

A tenyésztett lazac húsa szürkés árnyalatú. Színezékeket adnak hozzá, hogy a vöröses árnyalat miatt gusztusosabb és vonzóbb legyen a vásárlók számára.

A színes esőkabát nem egy “ízlésficam” eredménye. Azért ilyen feltűnőek, hogy rossz idő esetén az autósok könnyebben kiszúrják a gyalogosokat.

A Földön élő összes hangya súlya annyit nyom, mint amennyit az összes ember súlya.

William Shakespeare “Rómeó és Júlia” darabjában nincs erkély jelenet. Akkoriban az erkély ritkaságnak számított. Az eredeti változatban Rómeó egy ablak előtt vallott szerelmet. Ez a ház inspirálta az írót. Az erkélyt utólag építették hozzá.

Tudtad, hogy a macskáknak is van szájkosara? Képesek komoly sérülést okozni az orvosoknak egy vizsgálat során.

Az Eminem név az énekes nevének kezdőbetűiből lett kitalálva. Marshall Mather – M&M.

Láttál már katicabogár lárvát? Most fogsz…

Paul Rudd-nak van egy Jack nevű fia.

A Nokia cég eredetileg papírt gyártott. 1865-ben alakult, amikor még semmilyen telefon sem volt.

Egy egyszerű trükk, hogy ne essen bele a kanál a tálba.

Tudtátok, hogy a fecskendő tűje tökéletesen passzol a pillanatragasztó tubusára?

Davis Schwimmer (Ross) kiharcolta, hogy a színészek részesedést kapjanak a jogdíjakból. Ezáltal a mai napig évente 20 millió dollárt keresnek a Jóbarátok ismétléseivel. Fejenként….

Miért van csillag alakja az olaj kiöntőjének? Így gazdaságosabban lehet önteni belőle. Vannak, akik még egy dugót is tesznek bele.

Tudtátok, hogy az “agyfagyásnak” van egy hivatalos-tudományos neve? :sphenopalatine ganglioneuralgia

2006-ban egy alkalmazott a Coca-Cola-tól felajánlotta a Pepsinek, hogy elárulja a Coca Cola titkait. A Pepsi ezt jelentette a Coca Cola-nak.

Egy bébi panda a születésekor kisebb, mint egy egér.

Ha egy helyben állunk, akkor is égetünk el kalóriát. Egy 70 kilós ember körülbelül 114 kalóriát éget el óránként.

Az eső egyedi illatában valójában a növények olaját, baktériumokat és ózont érzünk.

Mit gondoltok? Írjátok meg kommentben a véleményeteket!

Ezek is érdekelhetnek