Kezdőlap Celeb 20 év után előkerült egy elveszettnek hitt felvétel Freddie Mercury-tól, amit még...

20 év után előkerült egy elveszettnek hitt felvétel Freddie Mercury-tól, amit még sosem hallhattál

-

Freddie Mercury a világ egyik legmeghatározóbb személyisége a zene világában. Sajnálatos halála milliókat súlytott le szerte a világban. Legendás együttese a Queen a mai napig minden ember számára ismert.

Freddie a Time című musical albumhoz készített két számot is. Az egyik a Time Waits for No One (Az idő nem vár senkire). Erről a számról készült 1986-ban egy egyszerűbb változat is, melyen csak az énekes és a zongorakísérete hallható. Erről a felvételről csak páran tudtak.

Egyikük Dave Clark, aki a szám szerzője. Mindketten valami különlegeset és erőteljeset szerettek volna létrehozni. Az Abbey Road studióban vették fel a számokat. Több mint tíz éven keresztül kutatott a felvétel után. Még egyik hangmérnökét is bevette a keresésbe.

A megtalált felvételt 2018-ban újrakeverték. Egy új zongorakíséret került Mercury erőteljes hangja mellé. Az eredmény pedig lenyűgöző!

Íme a felvétel!

A felvételen jól hallható, hogy milyen csodálatos előadó volt és mekkora hangterjedelemmel bírt. Az újrakevert változathoz megkereste Dave az erdeti zongorást Mike Moran-t és megkérte, hogy újra játssza újra a kísérő dallamot. Ezt hozzákeverték az eredeti felvételhez.

Ti mit gondoltok? Szerettétek a Queent? Kinek mi a kedvenc száma tőlük? Írjátok meg kommentben!

Ezeket is olvasd el

Drámai emelkedés! – Több, mint 2800 az új fertőzött és 102...

A koronavírus-járvány tovább tombol és sajnos most már nemcsak az eredeti törzzsel kell megküzdenünk, hanem annak mutációival is. A brit mutáns mellett már jelen...