2022 május 25 szerda
KezdőlapÉrdekességek20 fénykép a dolgok ismeretlen oldaláról, amiről eddig te sem tudtál

20 fénykép a dolgok ismeretlen oldaláról, amiről eddig te sem tudtál

-

Rengeteg olyan információ, kép, videó van a világon, amit nagyon sok embernek nem is volt szerencséje, se olvasni, se látni, se hallani. Például többen is voltak, akik abban a hitben éltek egészen idáig, hogy a tigrisek bundája csíkos, holott valójában a bőrük az. A másik elképesztő dolog, hogy sokan nem láttak még tökéletesen megtisztított emberi szívet, amit átültetésre szántak, mai cikkünkben ezt is szemügyre lehet venni. Ezeken kívül számos olyan képet és érdekességet hoztunk el nektek, amiken csak ámulni és bámulni fogtok.

1, Így néz ki egy megtisztított szív.

Akkor né ki így a szív, mikor átültetésre vár, ilyenkor leeresztik az összes vért belőle és megtisztítják az összes donor sejttől, hogy a szervezet befogadja a szervet.

2, A Húsvét.szigetek szobrainak van teste.

Ezeket a szobrokat, hivatalosan „moai”-nak hívják. Az ókori polinézek faragták őket 1100 és 1500 között, és csak kevesen tudják, hogy nemcsak fejeket, hanem testet is faragtak hozzá, csak azok a föld alatt vannak.

3, Így néz ki egy baby flamingó.

Sokan azt gondolnák, hogy ez csak egy kiskacsa, aki hosszabb lábakkal született. Az igazság az, hogy ez egy baby flamingó, csak kicsiként még nem rózsaszín a tollazatuk. Csak idővel kezd el színessé válni, mikor olyat esznek, amiben vörös színanyag van. A felnőttek vörös és kék-zöld algákból táplálkoznak, amelyek gazdagok béta-karotinban. A béta-karotin emésztésekor a pigment feloldódik és a tollak ettől lesznek rózsaszínűek.

4, Így néz ki a só elektronmikroszkóp alatt.

Elsőre talán úgy tűnhet, mint valamilyen átlagos kocka, ám ezek valójában sókristályok. A sót nátrium- és klorid-atomok alkotják, amelyek összekapcsolódás után kocka alakú kristályt képeznek.

5, Minden bolygónak más az Északi fénye, vagyis az Aurorája.

Az Aurora, amit mások Északi-fénynek hívnak egy természetes fény, mely az égen látható. Ezek akkor fordulnak elő, mikor a napszél kölcsönhatásba lép a bolygót körülvevő mágneses mezővel. A mágneses térben feltöltött részecskék felgyorsulnak és összeütköznek az oxigén- és nitrogénmolekulákkal, majd fény formájában energiát bocsátanak ki. Viszont nemcsak a Földnek, hanem más bolygóknak is van ilyen fénye, csak máshogy néz ki.

6, Így fest egy érintetlen emberi idegrendszer.

Ez az idegrendszer Kirksville-ben található egy orvostudományi múzeumban, amit 1925-ben MA Schalck és LP Ramsdell orvostan hallgatók készítették el több, mint 1500 óra alatt. Ilyen alkotásból összesen négy darab van az egész világon.

7, Valójában a tigrisek bőre, és nem pedig a bundájuk csíkos.

Bizonyára te sem tudtad, hogy valójában a tigrisek bőre csíkos, nem pedig a bundája. Ezzel az információval pedig, minden ember álmát összetörtük, akik azt hitték a bundája csíkos.

8, Egy üvegbéka, akinek minden szerve látható.

Ezek a békák Panama, Kolumbia, Ecuador és Costa Rica esőerdeiben találhatók. Átlátszó bőrük egyedülálló látványt nyújt, ugyanis minden szervük látható és beazonosítható, beleértve a szívet is.

9, Egy földgomb, amit a vak emberek számára csináltak.

Sok éven keresztül a vakoknak és gyengén látóknak nem volt lehetősége arra, hogy a földrajz ismereteit elsajátítsa. 1830-ban azonban Stephen Preston Ruggles készített egy olyan földgömböt, amit a vakok is képesek tanulmányozni. Hét évvel később Samuel Gridley Howe és Ruggles kiadta az Egyesült Államok első olyan atlaszát.

10, Így néz ki egy albínó mosómedve.

Annak ellenére, hogy nincsenek a szemein sötét foltok, akkor is ugyanolyan aranyos, mint többi fekete-fehér társa.

11, Így néz ki a Hold sötét oldala.

Ez egy nagyon ritka felvétel, ugyanis a Holdnak szinte soha nem lehet látni a sötét oldalát, viszont a Deep Space Climate Observatory felküldött egy kamerát, ami felvételeket készített róla.

12, Néhány ötágú tengeri csillag bizonyos rendellenességek miatt négyágú lesz.

Nagyjából 1500 fajta tengeri csillag van a világon, melyek hihetetlen mélységekben vannak. Egyes fajták nem igazán úgy néznek ki, mint a csillagok, mert egy rendellenesség következtében véletlenül négyzet alakúra sikerednek.

13, Így néz ki egy riporter háta a híradó előtt.

Sokan nem is gondolnák, hogy a riportereket, ilyen szinten bekábelezik, hogy tökéletesen lehessen őket hallani. A legjobb, hogy mindezt olyan helyre teszik, ahol a nézőknek fel sem tűnik.

14, A történelem egyetlen képen.

Ezt a 45 méter magas sziklát, Írországban lehet megtalálni, amit Dún Briste-nak hívnak. 1393-ban egy vihar elválasztotta a szárazföldtől majd néhány tudós 1980-ban megvizsgálta a földjét és az élővilágát.

15, Hóval borított madárház az állatkertben.

Ezt a madárházat a Smithsonian Intézet építette 1904-ben, majd később a St. Louis állatkert vásárolta meg, ahol még ma is áll a madárház.

16, Egy valódi vírus elektronmikroszkóp alatt.

Ez a kis fickó a bakteriofágcsaládból származik, melyet először Frederick Twort fedezett fel 1915-ben, majd két évre rá, Félix d’Herelle is azonosította. Eleinte a kolera kezelésére használták őket, de az akkori tudósok nem voltak 100%-ban biztosak abban, hogy hatásosak ellene. Csak 1940-ben láttak először bakteriofágot elektronmikroszkóp alatt.

17, A Nyomd Bébi, nyomd című film egyik kulisszafotója.

A film 95%-át számítógépes technikával készítették, ugyanis a színész nem tudott úgy vezetni, ahogy azt láttuk a filmben. Helyette egy profi sofőr irányította a kocsit, aki annak tetején ült és egy különleges szerkezetbe ült.

18, Egy nyolcéves kisfiú kezén lévő mikrobák és baktériumok.

Elsőre valóban ijesztőnek tűnhet, de semmi ok az aggodalomra, mivel ezen baktériumok nagy része teljesen ártalmatlan.

19, Így néz ki egy üres Boeing 787-es repülőgép.

A „The Dreamliner” elnevezésű Boeing 787-es egy hatalmas repülőgép, amely akár 335 utast is képes befogadni. Állítólag 20% ​​-kal kevesebb üzemanyagot fogyaszt, mint a 767-es modell.

20, Itt a lehetőség, hogy szemügyre vedd, hogyan is néz ki egy asztronauta szkafandere.

Na mit szóltok?

Ezek is érdekelhetnek