2022 május 25 szerda
KezdőlapÉrdekességek20 hollywoodi film karakter, akiket olyan gyakran használtak, hogy már tipikussá váltak

20 hollywoodi film karakter, akiket olyan gyakran használtak, hogy már tipikussá váltak

-

Ha összegyűjtenénk a világ összes filmjét és sorozatát, akkor észrevennénk, hogy alig van két teljesen azonos belőlük. A történetek azonban gyakran hasonlítanak egymásra, és a filmkészítők olyan gyakran használnak néhány jellemző karaktert, hogy azok tipikussá válnak.

A következő összeállításban megmutatjuk a szereplők típusait, amelyek szinte mindegyik modern filmben megtalálhatóak.

  1. A Forró Milf

Általában egy elegáns nőről van szó, aki túl jó ahhoz, hogy valaki az édesanyjának hívja. Mellette még a férfiak is szó nélkül maradnak. Leginkább vígjátékokban és kalandfilmekben találkozhatunk a szereplők ezen típusával.

2. A kicsit buta szereplő, aki nevetségessé válik a film során

Egy közepes intelligenciával rendelkező ember, aki büszke izmos testére, de gyakran válik nevetség tárgyává is, amelyet észre sem vesz. Vígjátékokban, kaland- és sci-fi filmekben, akciófilmekben láthatjuk leggyakrabban.

3. Az ügyes rabló

Szereti a pénzt é általában tudja is, hogyan szerezheti meg legkönnyebben. Nincsenek rokonai, ismerősei, sőt állandó lakhellyel sem rendelkezik. Egyetlen emberhez sem kötődik, nomád életmódot folytat. Szülők nélkül nőtt fel, nem tudja honnan származik. Magányos ember, aki bármilyen küldetésre hajlandó a pénzért. Kalandfilmek, akciófilmek és fantasy filmek szereplői ők.

4. A beszélő, akinek nehéz csendben maradni és nyugodtan ülni

Szeret viccelődni, folyton beszélgetni akar. Nagyon aktív és mozgékony személy. Rajzfilmekben nagyon gyakori karakter. Általában a film hősei miattuk kerülnek valamilyen slamasztikába. Szinte bármilyen műfajú filmben megjelenhetnek. A legvalószínűbb azonban a kaland, sci-fi, komédia és detektív filmekben és rajzfilmekben fordulnak elő.

5. A vonzó gazember, akibe könnyű beleszeretni

Karizmatikus, okos és a maga módján nagyon vonzó személyiség. Jó a humorérzéke, néhányan pedig tőle függenek. Sci-fi, bűnügyi és fantasy filmekben, sorozatokban és thrillerekben is megjelennek.

6. Az a tipikus karakter, akit mindenki utál

Ezeket a gazembereket nagyon nehéz megérteni és szeretni. Arcukban egy megmagyarázhatatlan kegyetlenség rejlik, az édes mosoly mögé bújtatják valódi személyiségüket. Szinte szeretik kínozni az embereket. Drámákban, thrillerekben, történelmi-és fantasy filmekben gyakran kapnak szerepet.

7. A “nem komplett” karakter

Ezekben a hősnőkben minden fantasztikus. Semmi problémájuk nincs, az életük rendkívül vidám. Leginkább komédiákban és rajzfilmekben alkalmazzák őket.

8. A csúnya lány, aki végül igazi szépséggé válik

Az ilyen típusú karaktereknek csak a problémáik és külsejük különbözik, de mindegy is hogy festenek a filmvásznon, a végén rút kiskacsából igazi szépséggé válnak. Vígjátékok és komédiák állandó szereplői ők.

9. A jó zsaru

A jó zsaru általában magányos. Nem házas vagy elvált, aki minden idejét a munkájának szenteli, gyakran depresszióssá is válik. Visszaélhet az alkohollal, nem érdekli megjelenése és egyáltalán nem barátságos másokkal. De szeretteiért mindenre hajlandó. A detektív filmekben és sorozatokban, akciófilmekben, bűnügyi filmekben és akciófilmekben főszereplők.

10. A kiválasztott

A film főszereplője harcol a gonosz és az igazságtalanság ellen. Általános szabály, hogy az utazás elején nem tud küldetéséről, mert nem különbözik a körülötte lévőktől. Az események során azonban a puszta halandóból valódi hőssé alakul át. Általában az egész emberiség jövője függ tőle.  Akciófilmekben, detektív és fantasztikus thrillerekben jelenik meg karaktere.

11. “A mester”

Ez a karakter egy tapasztalt ember, aki általában egy idős és tapasztalatait könnyen átadja egy tehetséges hallgatónak. Hatalmas tudással, acél idegekkel és erővel rendelkezik, ami általában nem jellemző a vénekre. Fantasykban, thrillerekben, akció-és kalandfilmekben szerepelnek.

12. Az okos ember

Nagyon tehetséges fiatalember. Fantasztikusan okos és képes az apró részletek észlelésére is. Mondanivalóját gyakran csak ő érti, ami azt mutatja, hogy a holdról esett le. Gyakran tapasztal kommunikációs problémákat, szeret egyedül maradni a gondolataival. Drámákban, komédia-és detektív filmekben és sorozatokban játszanak szerepet.

13. A bájos, de hihetetlenül cinikus karakter

Okos és nagyon érzékeny személy. Szereti ugratni kollégáit és viccelődni, amit mások nem mindig értenek meg. Ez az egyszerű, bölcs fickó képes megmutatni intellektuális fölényét másokkal szemben. Elrejti a magányt “maszkja” mögé. Detektív-és komédia sorozatokban, akciófilmekben és bűncselekményekről szóló filmekben alkalmazzák a legtöbbször.

14. Maga a lelkiismeret karaktere

Nyugodt, bölcs, megfontolt és józan ember. Tudja, hogyan kell megállítani és figyelmeztetni egy társat azáltal, hogy energiáját a megfelelő irányba irányítja. Nagyon türelmes és hű, de ugyanakkor független. A nyomozós filmekben, akciófilmekben, drámai filmekben és sorozatokban láthatjuk.

15. A mániákus

Kiváló intelligenciával és jó elemző képességekkel rendelkezik, karizmatikus. Szeret fájdalmat okozni az embereknek, és élvezi a gyilkosságot. Thrillerekben, nyomozati-és bűnügyi filmek állandó karaktere.

16. Az igazi király

Egy becsületes ember. Bölcs, bátor, tisztességes, hatalommal bír az emberek fölött. Nem törekszik a hatalomra, annak ellenére, hogy később megkapja azt, helyreállítva a békét. Történelmi filmekben, drámákban, akciófilmekben, fantasy-ban találkozhatunk vele.

17. A harcos

Férfi karakterű nő. Erős, bátor, erős akaratú. Jól kezeli a fegyvereket, nem bocsátja meg hibákat. Jobb nem vitatkozni vele, hogy ne kerüljünk bajba. Akciófilmekben, thrillerekben, sci-fi filmekben van jelen.

18. A hűséges karakter

Ők azok a szereplők, akik nélkül a főszereplő cselekedeteinek gyakran nem lenne értelme. Igazi barát, szövetséges és asszisztens az üzleti életben – egyfajta Sancho Panza. A központi karakter fényében azonban gyakran elhalványul. Szinte minden műfaj filmjeiben szerepel. Gyakrabban nyomozós, fantasy-, kalandfilmekben, drámákban és bűnügyi sorozatokban játszik.

19. A Superman

Túl jó ahhoz, hogy valódi ember legyen. Erős, bátor, okos, kiváló fizikai állapotban van. Maga a hős inkább az üzleti ügyek iránt érdeklődik, mert a film következő részében úgyis meg kell mentenie magát, barátnőjét, családját vagy az egész világot a halálos veszélyektől. Akciófilmekben, thrillerekben és akciójátékokban kap gyakori szerepet.

20. A csábító szépség

Az az eset, amikor a megjelenés nagyon megtévesztő lehet. Ezek a hősnők ügyesen elrejtik titkait és kis bűneiket a vonzó szépség mögött. Kiváló manipulátorok, akik lelkiismeretfurdalás nélkül fogyóeszközként használják az embereket. Ne álljon az útjukba senki, és ne is fordítson nekik hátat. Thrillerekben, akciófilmekben, drámákban és nyomozati filmekben szerepelnek.

+1: A félelmetes baba

Ha vannak babák a filmekben, akkor azok feltétlenül ijesztőek. Annyira, hogy már a nézésüktől is rémálmok gyötörhetik az embert. Aki már egyszer látta, biztosan nem fogja elfelejteni őket. Thrillerekben és horrorfilmekben gyakori szerelők.

Ezek is érdekelhetnek