2022 november 28 hétfő
KezdőlapÉletmód20 kép, amely megmutatja a két világ közötti döbbenetes kontrasztot, amelyben jelenleg...

20 kép, amely megmutatja a két világ közötti döbbenetes kontrasztot, amelyben jelenleg élünk

-

Uğur Gallenkuş Isztambulban, Törökországban él. Két kép egymás melletti egyetlen keretbe helyezésével próbálta megmutatni a világ előtt álló fontos kérdéseket, például a társadalmi igazságtalanságot és a háborút. Ezzel akarta megmutatni a kontrasztot a két világ között, amelyben élünk.

Első párhuzamos világegyetem-munkája egy hír története mellett kezdődött el. Elkezdte látni a félelmet és a kétségbeesést azoknak a menekült gyermekeknek a szemében, akik Európába próbálnak eljutni. Úgy véli, semmit sem tudunk a háborúról, az éhínségről és más fontos kérdésekről. Művészként úgy tartja, hogy a művészet minden nyelv mestere. A művészetet régóta használják olyan tudatosság létrehozására, amely segít a közösségek felébresztésében. Megmutatta a különbséget a fejlett és az elmaradott országok között. 

“Az üzenet, amelyet át akarok adni a munkám során, sokoldalú. A fejlett országok luxusban és békében élnek, de szeretném emlékeztetni őket, hogy az elmaradott országokban emberek fájdalmat, éhezést és háborút élnek át. Szeretném emlékeztetni az elmaradott országokat is arra, hogy jobb kormányokat választhatnak és megfelelő oktatást kaphatnak, hogy olyan erősek és békések lehessenek, mint a fejlett országok. Meg akarom mutatni a modern világ olyan problémáit, mint a kapzsiság és az igazságtalanság.”

A következő képekben láthatjuk, hogy milyen a modern, gazdag világ és hogy élnek az elmaradott országok lakosai. A képek hűen tükrözik a két világ közötti ellentéteket.

Szíria

Mohammed Mohiedin Anis, vagy a 70-es Abu Omar, pipázik, miközben az elpusztult hálószobájában ül, és zenét hallgat gramofonján, Aleppóban.

Törökország

Egy nő sétál a szír menekülttáborban a török ​​Suruc városában, a Sanliurfa tartományban, 2014. október 11-én.

Jemen

A jemeni szaúdi támogatású kormány és az Iránhoz kapcsolódó Houthi lázadók közötti négyéves konfliktus az éhínség szélére szorította a már elszegényedett országot, és sokan nem engedhetik meg maguknak az élelmet és vizet. Összesen 5,2 millió gyermeket fenyeget az éhínség.

Irak

Az elpusztult épületek Moszulban egy sérült szálloda ablakon át az óváros közelében.

Dél-Szudán

A 4 éves Vickie hajkefét tart a szájában, miközben 2017. március 31-én sétál az ugandai Kuluba tranzittáborban. A dél-szudáni polgárháború tízezreket ölt meg, és az elmúlt három évben több mint 1,5 millió embert űzött ki, ami a világ legnagyobb menekültügyi válságát hozta létre.

Földközi-tenger

Az Eritreából, Maliból, Bangladesből és más országokból származó menekültek és bevándorlók a Földközi-tengeren, a líbiai Sabratha-tól 27 km-re északra található mentőcsónak segítségére várnak.

Pakisztán

Az osztálytermet teljesen elpusztították a pakisztáni Swabi tálib támadása során 2012. augusztusában.

Irak

A 4 éves Ali Nassar Fadil 2004. április 13-án az olasz Vöröskereszt kórházában fekszik, miután 5 nappal ezelőtt elvesztette bal karját és lábát az amerikai erők robbantása miatt, akik a levegőből lőtték le nagyapját is.

Rohingya

Rohingya menekült lány az újonnan érkezett menekültek mellett, akik 2017. szeptemberében Ukhiyában, Mianmarból menekültek Bangladesbe.

Szíria 2.

Szíria 3.

Szíriai fiú ül egy megsemmisített tartályban.

Szíria 4.

Szíria 5.

A kilenc éves Alladin használt lőszereket gyűjt fémként történő értékesítésre a szíriai Aleppóban.

Irak 2.

A lakóhelyüket elhagyni kényszerült szíriai menekült család gyermekei köveket használnak párnaként az iraki Erbilben 2013-ban.

Líma

Egy korábbi cirkuszi oroszlán, akinek nincs szeme, egy ketrecben ül a perui Limában.

Afganisztán

A gyerekek viselik a végtelen háború súlyos következményeit.

Bosznia

Mindennapi élet Szarajevóban, Bosznia és Hercegovinában 1993-ban. Graffiti a falon: “Üdvözöljük a pokolban!” 

Bárhol a világon

Ne vásárolj, fogadj örökbe!

Ezek is érdekelhetnek