2022 május 20 péntek
KezdőlapEmberek20 leleményes szülő, aki zseniálisan oldotta meg a gyereknevelési nehézségeket

20 leleményes szülő, aki zseniálisan oldotta meg a gyereknevelési nehézségeket

-

A mai világban, akinek van közösségi oldala, szinte élete minden egyes percét megosztja. Például, hogy hol nyaralt, mit evett, kivel randizott, milyen fesztiválon volt, hova ment kirándulni, elvégezte-e az iskolát… stb. Szerencsére értelmes dolgokat is megosztanak ezen a platformon, ami leginkább a szülőknek jelent hatalmas nagy segítséget. Mivel a legtöbb gyerek hisztis, nyafogós, válogatós és még sorolhatnám, ezért cseleket kell ellenük bevetni. Előfordult már, hogy sosem tudtál igazságot tenni a testvérek között, vagy mindig figyelned kellett a gyerekre nehogy összefirkáljon valamit, esetleg könyörögni kellett neki, hogy vegye be a gyógyszert, amit a doktor bácsi felírt?! Bizony ezek nagyon gyakran előfordulnak, de nyugi nem te vagy az egyetlen, akivel ezek a dolgok megtörténtek. Nagyon sok szülő harcol saját csemetéjével, de ezeken a felületeken hasznos dolgokba is belebotlik az ember. Ma úgy döntöttünk, hogy a legtutibb trükköket elhozzuk, amivel végérvényesen gyerek játék lesz a gyereknevelés.

Ezzel a módszerrel örökre vége a kocsiban történő veszekedésnek és a verekedésnek. Semmi más nem kell csak egy vagy több gyerek esetén két karton és mindenkinek saját személyes tere van.

A legtöbb gyerek nem szereti bevenni az orvosságot, valószínű még maguk sem tudják, hogy miért. A szülőknek ilyenkor nagyon furfangosnak kell lenniük és trükkös módszereket kell alkalmazniuk, hogy túl járjanak a gyerek eszén.

Egy apuka mindig talál módot arra, hogy elmenjen egy koncertre, méghozzá úgy, hogy gyereke ne érezze magát rosszul közben. Tökéletes választás egy zajvédő füles és apa hajából készített biztonsági öv.

Ha gyermeked mindenképpen segíteni akar neked a ház körüli munkákban, például a kerítés festésben, de nem szívesen hagynád, hogy mindent összefestékezzen, tegyél vizet és ecsetet egy vödörbe. Fel sem fog tűnni neki, hogy nem rendes festék.

Nem akarod, hogy a gyereked tiszta homok legyen a tengerparton, ami belemegy a szemébe és a szájába?! Nem probléma, készíts neki egy személyre szabott játszófelületet gumis lepedőből.

Már nem használjátok a kiságyat, de eldobni sem akarjátok? Készíts belőle kreatív játszó sarkot, ahol kiélheti művészi tehetségét a gyermek.

A szülőknek cselesnek kell lenniük különben a gyerek az összes létező csokit felfalja a házban. A zöldséggel egész más a helyzet, azzal ki lehetne őket kergetni a világból. Az üres zöldséges zacskóban biztosra veheted, hogy soha nem fog édességet keresni.

A legtöbb kisgyermek csak akkor alszik jól, ha anyukája, apukája a közelben van és kezükkel a hátukat, fejüket, lábukat simogatják. Ha nem akarsz órákig az alvó gyermeked mellett lenni, mert lenne más dolgod, helyettesítsd a kezed egy kesztyűvel.

A pici már abban a korban van, hogy felfedezi a ceruzákat és a zsírkrétákat, de nem akarsz mindig mellette lenni, hogy figyelj nem-e a falat keni össze?! Nos, itt a megoldás. Szerezz egy magas falú kartondobozt, tedd bele a lurkót a krétáival együtt és élvezd a csendes pillanatokat.

A kicsiket meg kell tanítani arra, hogyan osszák be az idejüket. Erre tökéletes egy óra, amin be vannak jelölve, hogy mettől-meddig kell egy bizonyos feladatot csinálni.

4-től 5-ig házi feladat elkészítése,

5-től 6-ig játékidő,

6-tól fél 7-ig fürdés,

kb 7-től 8-ig családdal való időtöltés,

8-tól takarodó,

8 után büntetés jár, a gyerekeknek, ha nincsenek az ágyukban.

Nem gond, ha nem akarsz drága szánkókra költeni. Egy mosókosár is tökéletes arra a célra, hogy a tél közepén húzd magad után a csemetéd. Sőt a gyerek is jobban fogja élvezni.

Ha a kislányod segíteni akar neked a házimunkában adj olyan feladatot neki, ami lefoglalja. Például egy meghatározott helyre kell összesöpörnie a szétszórt magvakat.

Így csinálj relaxációs helyet a gyerekednek. Filléres összegekből luxus körülmények között tud pihenni.

Minden szülő ismeri a pillanatot, amikor nyáron kijön a jó idő és megkezdődik a fagylalt szezon. Ilyenkor a gyermekek nyakig jégkrémesek lesznek és a szülő szinte nem győzi mosni a piszkos ruháit. Ennek elkerülésére, húzz a jégkrém pálcikájára kávés pohár tetőt, amibe nyugodtan csuroghat az édesség.

A kislányod folyamatosan sír, mert a babája haját nem tudja fésülni? Itt a megoldás. engedj egy pohár egy kevés vizet, majd tegyél bele sampont, mosd meg a baba haját és szebb lesz, mint újkorában.

Kreatív fal művészi hajlamú gyerekeknek. Ezzel a módszerrel nem kell többé attól félned, hogy összekeni a frissen festett falat.

Az édesapák tudják, hogy a gyerekek addig nem nyugszanak, amíg be nem kapcsolódnak a játékukba. Egy furfangos édesapa tudja, hogyan kell megelőzni a hisztit. Ő például nem dugta be a játékkonzolokat, de a gyerekeknek ez fel sem tűnt.

Ezzel a “kocsi beállóval” nem kell többé attól rettegni, hogy éjszaka közepén véletlenül rálépsz. A gyerek úgy van nevelve, hogy ebbe a nagyon menő kis garázsba tegye be az autóit.

A legtöbb kisgyerek fél a sötétben, mert attól tartanak, hogy az ágy alól vagy a szekrényből szörnyek jönnek elő. Hogy megnyugtasd a lelkét készíts egy szörny űző flakont, amibe sima vizet töltesz és fújd be vele az érintett területeket. Hidd el a pici ezek után jól fog aludni.

Ki kell menned a kertbe gyomlálni de nem akarod, hogy a kisfiad/lányod megcsípjék a bogarak? Tedd csak bele a járókába és tegyél rá egy gumis lepedőt. Így a naptól és a bogaraktól is megvéded őt.

Ti alkalmaztatok már hasonló módszereket?

Ezek is érdekelhetnek