2022 december 2 péntek
KezdőlapÉrdekességek20 titokzatos dolog, amiről csak az internet népe tudta, hogy micsoda

20 titokzatos dolog, amiről csak az internet népe tudta, hogy micsoda

-

Aranyba kellene foglalni azoknak az embereknek a kezét, akinek a számítógépeket, okostelefonokat, no meg az internetet köszönhetjük. Nélkülük nem tudnánk olyan létfontosságú információk birtokába kerülni, amit nap mint nap megtudunk a világról, és a körülöttünk történő dolgokról. Sőt, ha valamiről halvány sejtésünk sincs, akkor is az internethez, pontosabban az internet népéhez fordulunk, hátha több információjuk van egy adott vagy talált dologgal kapcsolatban. Mai cikkünk főhősei is olyan tárgyakra, eszközökre bukkantak, melyekről nem tudták, hogy micsoda, eszik-e vagy isszák. A netezők azonban gyorsan segítségükre siettek és megválaszolták kérdéseiket.

Minden képhez olyan kérdéseket írtak a felhasználók, hogy: “Tudja valaki mi lehet ez? Mire használták régen? Milyen célt szolgálnak ezek?” A képekhez csak a kapott válaszokat fogjuk feltüntetni.

1, Ez egy olyan viktoriánus korabeli gyászgyűrű, amit az elhunyt társának kellett viselni a gyász időszak alatt. A gyűrűn lévő lapockára az elhunyt monogramját kell belevésetni.

2, Ez nem egy régi kő, hanem egy óriási megalodon törött foga.

3, Amikor kilőnek egy rakétát, akkor általában ilyen nyomot hagy maga után az égbolton.

4, Valószínű ez egy olyan eszköz, ami képes felvenni a hangodat. Ha ilyet találtál, akkor nem árt körbejárni a házat, hogy vannak-e rejtett kamerák.

5, Nos, nem akarlak elkeseríteni, de ez egy hiúz. Szóval jobb, ha hívod az állatvédőket.

6, Ha hiszed ha nem így párosodnak a giliszták.

7, Ez egy olyan olló, amibe a szülő is bele tudja dugni az ujját, így pedig képes vezetni a kisgyerek kezét vágás közben.

8, Valószínűleg egy kamu folyosó és igaziból sehova sem vezet. Elképzelhető, hogy ezzel a módszerrel próbálták érdekesebbé tenni az épület belsejét.

9, Ma már lehet kapni hóemberépítő készletet. Ebben a készletben pedig az orra a szeme, szája és gombjai vannak.

10, Ez egy olyan jellegű kő, amivel a kutatók képesek követni a tengerparti kövek mozgását. Mindegyik meg van számozva, ami nagy segítség számukra.

11, Nem ez nem egy méhkas, hanem egy Banksia növény hüvelye.

12, Ezeket az üvegeket azért tették ki az emberek, mert nem akarják, hogy a közelben élő kutyák levizeljék a falat.

13, Nos, ez egy tengeri sün megkövült maradványa.

14, Elsőre úgy néz ki, mint valami fogsor, de valójában egy árnyékhal megkövesedett fossziliája.

15, Ez egy ősi hangszer, melynek neve okarina. Többnyire Kelet-Európában, Kínában, Latin-Amerikában és Afrikában használják.

16, Ez egy tengeri szivacs, aminek se idegei, se emésztőrendszere, se keringése nincsen. Csupán oxigént fogyasztanak, amit a testükkel szűrnek.

17, Ez egy olyan különleges eszköz, ami segít a csizmák, cipők lehúzásában. Ezzel nem kell letaposnod a cipőd sarkát csak beleakasztani és kihúzni a lábad.

Így működik:

18, Annak ellenére, hogy elsőre elég piszkosan néz ki, valójában ez egy antik ezüst kaviár tál, amiben a partikon szokás tálalni az ikrákat.

19, Így néz ki egy betemetett kút. Akkor volt ilyen egy birtokon, ha valaki nem volt rácsatlakozva a központi vízvezetékekre.

20, Ez egy úgynevezett méh hotel, ahova a kitaszított méhek beköltözhetnek.

21, Akármennyire is furán hangzik, így néznek ki a tintahal tojásai.

Ezek is érdekelhetnek