2022 május 25 szerda
KezdőlapIdőjárás előrejelzés2019.10.05. - Riasztás! Mutatjuk, hol csap le a viharos szél özönvízszerű esőzéssel...

2019.10.05. – Riasztás! Mutatjuk, hol csap le a viharos szél özönvízszerű esőzéssel helyenként jégesővel

-

Az Országos Meteorológia Szolgálat sárga figyelmeztető jelzést adott ki a következő megyékre: Győr-Moson-Sopron megye, Baranya megye, Somogy megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye. Ezekben a megyékben erős széllökések, zivatarok és akár jégeső is előfordulhat a mai napon. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent majd. A szél sebessége meghaladhatja a 70-80 km/h-t is.

Ma hidegfront érkezik az országba. Késő délutántól a Kisalföldön, a kora esti órákban pedig a Dunántúlon megerősödik, majd viharossá (60 km/h) fokozódik az északnyugati szél. Zivatarokra is számítani kell a mai napon. A legerősebb széllökések helyenként elérhetik a 70-80 km/h-t is.

Holnap virradóra az éjszaka folyamán a Dunántúlon, hajnaltól pedig északkeleten tovább erősödik a szél. A Dunántúlon továbbra is 50-70 km/h közötti széllökések várhatóak. A hegyvidéki területeken, Sopron és a Balaton környékén még ennél is erősebb széllökésekre lehet számítani. Vasárnap a nappali órákban a légmozgás fokozatosan veszít majd az erejéből.

Térképen mutatjuk óráról-órára, hogy hol csap le a vihar:

11 órakor:

12 órakor:

13 órakor:

14 órakor:

15 órakor:

16 órakor:

17 órakor:

Ezek is érdekelhetnek