2022 december 2 péntek
KezdőlapÉrdekességek21 lenyűgöző tény a divatról is a divatvilágról

21 lenyűgöző tény a divatról is a divatvilágról

-

A divat és a divatvilág egy olyan dolog, amit az emberek vagy szeretnek vagy épp ellenkezőleg, gyűlölnek. A történelem során rengetegféle, fajta divatstílus látott napvilágot, amik folyamatosan újra és újra visszatérnek egy bizonyos idő eltelte után. Egyes embereknek nem okoz nagy problémát, sem fejtörést, hogy a divatot kövessék, ám akadnak olyanok, akiknek ez gondot jelent. Utóbbin nem igazán lepődünk meg, hisz a divat oly gyorsan változik, mint az időjárás. Csak azok képesek követni és lépést tartani vele, akik szó szerint benne dolgoznak. Gondolunk itt például a divattervezőkre, modellekre… stb. Mostani posztunkban néhány nagyon érdekes tényt osztunk meg veletek a divatról és a divatvilágról.

1, Statisztikai adatok szerint az Egyesült Államokban az emberek átlagosan 7 darab farmert birtokolnak, vagyis minden napra jut egy új.

2, Az erősebbik nem képviselői, már évek óta viselnek rövidnadrágot, ezzel szemben a gyengébbik nem csak a II. világháború után kezdte el ugyanezt a ruhadarabot viselni. Ennek az volt az oka, hogy a háborús időszak alatt egyre kevesebb anyag volt raktáron, és a rövidnadrág készítés volt a legköltséghatékonyabb.

3, A póló az egyik legnépszerűbb ruhadarab a világon. Nagyjából 2 milliárd darabot adnak el belőle éves szinten.

4, Olaszország fővárosában, Rómában, csak a bírák, császárok és és az arisztokráciához tartozó emberek viselhettek lila színű ruhákat.

5, A legelső divatmagazint 1586-ban adták el Németországban.

6, A mai világban a legtöbb dolog drágul, kivéve a ruházati termékek, ugyanis azok ára csökken. Statisztikai adatok szerint 1992 óta a ruhák ára 8,5%-kal esett vissza.

7, A melltartó a történelem során nagyon sokat változott, sőt több fajtája is volt. Ma már lehet olyan melltartókat vásárolni, amit gázmaszkként lehet használni. Ez egy tűzesetnél nagyon jól tud jönni.

8, Nem csoda, hogy a divatvilágban olyan sok a gazdag ember, ugyanis eme iparág éves bevétele több, mint 6,3 billió forint.

9, Az egyik legnépszerűbb farmermárka a Levi’s. A legelső darabot 1853-ban a mostani árfolyamon számolva 1900 és 2000 forint között lehetett megvenni.

10, A mindenki által ismert Michael Kors legelső projektje az édesanyja esküvői ruhája volt. 5 éves volt akkor, mikor azt a ruhát tervezte.

11, Ma már minden cég megpróbál etikus és környezetbarát megoldásokat kínálni vásárlóinak, ám van egy 48 esztendő divattervező hölgy, aki még egy lépéssel a többik előtt jár. Ő nem más, mint Stella McCartney, aki kukoricából készíti kollekciói darabjait.

12, Harry Winston volt az az ékszerész, aki a világ legdrágább cipőjét tervezte meg. A vörös rubin cipellőt majdnem 1 milliárd forintnak megfelelő összegért adta el.

13, Portugáliai Johanna kasztíliai királyné volt az első olyan hölgy, aki abroncsos szoknyát viselt annak érdekében, hogy elrejtse terhességét.

14, A híres Lacoste márka már jól ismert krokodil logóját 1933-ban hozták létre, ami egyébként a legelső tervezett logó volt a világon.

15, Egyes pletykák szerint a Louis Vuitton társaság minden régi és el nem adott készletét elégeti, hogy ezzel is megtartsák kizárólagosságukat.

16, Az 50-es években egy átlagos amerikai háztartás, jövedelmének 11,5%-át fordította ruhavásárlásra. Ma ez az arány jóval kevesebb, pusztán 3,5%.

17, Viktória brit királynő volt az első olyan nő, aki fehér menyasszonyi ruhát viselt az esküvőjén. Régen ezt a gyász színének tartották, ám ő megtörte a hagyományt.

18, A kínai és az indai emberek ezzel szemben továbbra is a fehér színű ruhákat használják gyászruhaként.Nyugaton ma már a tisztaság szimbólumaként ismert.

19, A legelterjedtebb anyagok a ruhaiparban a lenvászon, pamut és poliészter.

20, A nyugati kultúrában a szoknyákat elsősorban nők viselik a világ többi országában viszont mindkét nem aktívan viseli őket.

21, I.e 200-ban a római emberek különböző cipőket készíttettek mind a bal, mind a jobb lábukra.

Te tudtál ezekről?

Ezek is érdekelhetnek