2022 július 3 vasárnap
KezdőlapEgészség21 liter anyatejet adományozott az anyuka, akinek a kisbabája nem élte meg...

21 liter anyatejet adományozott az anyuka, akinek a kisbabája nem élte meg a két hónapos kort

-

Egy újszülött osztályon pár deci anyatej is megmentheti egy csöppség életét. Mondhatni minden csepp számít. Egy tragikus sorsú édesanya nem szerette volna, hogy a lefejt mennyiség kárba vesszen.

A 29 éves Arabella és férje örömmel várták a babájuk érkezését, azonban a terhesség 24. hetében 1,75 kilogramm súllyal jött a világra. Az első 5 hétben a kórházban kellett tartani, majd hazaengedték.

Sajnos csak pár hétig lehettek egy család. A kislány, Eloise kéthónapos korában bölcsőhalált halt.

Egyetlen anyukának sem szabadna átélnie azt a fájdalmat, amit Arabella élt meg. Rengeteg anyatejet fejt le és most már azt is bánja, hogy inkább a gyerekével foglalkozott volna. De nyilván, erre senki sem számít.

A megtört anyukának döntést kellett hoznia, hogy mit kezdjen a több liternyi anyatejjel, melyet a kislányának fejt le és a hűtőben tárolta.

Ekkor hallott az anyatej-adományozásról a kórházban. Úgy döntött, hogy megpróbál másoknak segíteni.

21 liter anyatejet adományozott olyan babák számára, akiknek szükségük volt rá. Szívszorító dolognak érezte, hogy még ez is kárba vesszen.

Az anyatej ilyenkor az újszülött intenzív osztály csecsemőihez. Itt ugyanis élet-halál kérdése, hogy igazi anyatejet kaphassanak a picik.

Arabella úgy vélte, hogy ezzel a tettével a saját fájdalmukon is tudnak enyhíteni. Nagyon tehetetlennek érezték magukat, amikor a kis Eloise elment.

A bölcsőhalál nem egy konkrét betegség. Sajnos vannak olyan esetek, amikor a kisbabák egy éves koruk előtt minden előzmény nélkül meghalnak. Ez a jelenséget a mai napig rejtély övezi. A halál kiváltó okát még a boncolás sem tudja megállapítani.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek