2022 május 25 szerda
KezdőlapÉletmód22 mai szemmel furcsa trend a 2000-es évekből, ami reméljük soha nem...

22 mai szemmel furcsa trend a 2000-es évekből, ami reméljük soha nem jön újra a divatba.

-

Minden évtizednek megvannak a maga sajátosságai az öltözködést illetően. A trendet általában az adott kor hírességei diktálják. Mondjuk egyes sztárok manapság rendesen elcsúsztak, hisz pont az lett az imázsuk része, hogy rendkívül kirívóan öltözködnek. Gondoljunk például Lady Gaga-ra. Nyilván ő sem azokban a “lehetetlen” ruhákban eszi otthon a reggelijét. Vannak olyan dolgok, amik viszont ragadósak lettek. Kár érte… Hála az égnek hamar kikoptak a divatból.

Nézzünk egy listát a 2000-es évek legrosszabb divatelemeiből.

Csőtop: A világ népességének körülbelül 3%-a volt képes mindenféle probléma nélkül viselni. Kényelmetlen is volt, valamint fél perc viselés után lecsúszott. Ha ilyen volt rajtad, akkor percenként igazgatni kellett.

Szilikon karkötő: Egy divat, ami a “Livestrong” esemény indított el. Ezzel nem is volt semmi probléma, viszont idővel már mindenkin ilyen karkötők voltak a legkülönbözőbb feliratokkal.

Terepszín: Most is divat, de igazán a fénykorát a 2000-es években élte. Akkoriban mindenki kommandós volt.

Szegecselt öv: Rebellis, lázadó jellem kiegészítői. Na persze volt, aki mindenhez képes volt felvenni.

Hosszú ujjú pólóra rövid ujjú pólót? Ez is valahonnan Amerikából indult el és nálunk is nagy népszerűségre tett szert. Később már voltak divatcégek, akik egybe is varrták a két ruhadarabot.

Na ez itt három ponton is elcsúszik. Csípőgatya trapéz szárral és lánccal. Mondjuk a hozzá (nem) illő cipőt már számításba sem vettük. Azt se felejtsük el, hogy a trapéznadrág az a férfiaknál is hódított a 2000-es években.

Mi csak úgy hívtuk az ilyet, hogy “dongó”. Gigászi hegesztőszemüveg.

Össze nem illő ruhadarabok kombinálása. Az alábbi képen látható Jessica egy ruha + farmer kombóban. Valljuk be egyáltalán nem passzol.

Farmer, farmer, farmer. Minden IS farmerből áll.

“Gördeszkás nadrág”. Mi csak így hívtuk. Az volt a menő, aminek az ülepe a térdnél volt. Hozzá természetesen valami széles talpú cipő kellett. Nyilván vagyonokért. 🙂

Csípőnadrág: Emlékszem, amikor a szülők mindig azzal fenyegették a lányaikat, hogy “felfázik a veséd”. Ki figyelt erre?!

Platformos cipő: Minél magasabb, annál menőbb. Bár ez inkább még a 90-es évek divatja volt.

A platformos cipők legkomolyabb képviselője a “Buffalo”. Rengeteget lehetett látni belőle, persze a legtöbb emberé hamisítvány volt. De ez volt a menő.

Mindenhez sildes sapka. Hátul a csatnál kihúzott copffal.

Hidrogénezett, melírozott haj a férfiaknál. Megint egy Amerikából jött divat, ami nagyon menő volt… ja nem.

Köldökpiercing. Most is sokat látni, de ennek a fénykora is a 90-es évek vége és a 2000-es évek eleje volt.

Sportruházat mindig, minden alkalomra. Rihanna még így is nagyon menő, de azért valljuk be láttuk már szebben is felöltözni.

Öltözzünk össze a barátnőinkkel. Manapság ez pont az ellenkezője lett. Inkább próbál mindenki egyéniség lenni, de régen a lányok szerettek összeöltözni. Destiny’s Child-nak még oké, de egy falusi diszkóban már necces.

“Micisapka”? Pláne ebbe a színben. Szörnyű…még Britney-től is.

Fejkendő. Na, ilyet mondjuk tényleg ritkán látni mostanában…. Hála az égnek kevesen akarnak manapság kalóznak öltözni!

Vegyünk egy ronda csizmát és egy még rondább nadrágot. Na a nadrág szárát tűrjük a csizmába. Tökéletes!

Mobiltelefon a nyakba. A 2000-es években jöttek a kisebbnél is kisebb mobilok, és ezeket már egyesek ékszerként viselték a nyakukba. Hát most azért egy 6,5 inch-es telefon meglehetősen hülyén nézne ki.

Na? Valakinek volt valamelyik?

Ezek is érdekelhetnek