2022 december 8 csütörtök
KezdőlapCeleb24 érdekes tény, Keanu Reevesről, amit csak nagyon kevesen tudnak

24 érdekes tény, Keanu Reevesről, amit csak nagyon kevesen tudnak

-

Keanu Reeves a legkedveltebb hollywoodi színészek közé tartozik, ugyanis rendkívül jó természettel van megáldva. Ezen felül nem kérkedik a vagyonával, nem hajtja a luxus dolgokat, mint sok más sztár. Egyedüli fiú gyermekként nem volt egyszerű élete, ám édesanyja mindent megtett, hogy semmiben ne szenvedjen hiányt. Annak ellenére, hogy Libanonban született kanadai állampolgár, ugyanis családjával ott telepedtek le. A kissé titokzatos, feltűnést kerülő színészről azonban több érdekesség is napvilágot látott, amit mi most be is mutatunk nektek. Összeszedtük a számunkra legérdekesebbeket, és bizony akadt pár tény, amit hatalmas kerek szemekkel olvastunk.

1, Keanu Reeves édesapja elhagyta a családot, mikor ő három éves volt. Onnantól fogva, édesanyja Patricia nevelte gyermekeit.

2, Gyerekkorában többször költöztek. Éltek például Hawaiin, Ausztráliában, New Yorkban, de végül Kanadában telepedtek le.

3, Középiskolásként jégkorongozott és lehetősége lett volna az olimpiai csapatba bejutni, ám ő mégis a színészkedést választotta.

4, Iskolás korában diszlexiával küzdött, ám ez nem akadályozta meg abban, hogy színi iskolába iratkozzon.

5, Apja 10 évig ült börtönben bizonyos szerek birtoklása miatt.

6, Két édes és egy mostohatestvére van, akik mind lányok. Édestestvérei Emma és Kim Reeves. Utóbbi leukémiás beteg. Mostoha testvére pedig Karina Miller.

7, Első stúdió-filmje az 1986-ban bemutatott “Friss vér” volt, amiben Patrick Swayzevel dolgozhatott együtt.

8, Legelső főszerepét a “Bill és Ted zseniális kalandja” című filmben alakította, mely elsöprő sikert aratott.

9, Karrierjét az 1994-ben bemutatott “Féktelenül” című film lendítette fel, amiben Sandra Bullockkal dolgozhatott együtt.

10, Keanu basszusgitáros is volt saját bandájában, a Dogstarban. Olyan hírességekkel és együttesekkel zenélhettek együtt, mint például Bon Jovi, a Rancid és a Weezer zenekar.

11, Legjobb barátja a szintén színészként dolgozó River Phoenix, akihez motorral utazott el, mikor kézbe kapta az “Otthonom, Idaho” című film forgatókönyvét. Reeves úgy gondolta, River tökéletes lenne Mikey Waters szerepére ezért, több mérföldet utazott, hogy meggyőzze vállalja el a munkát.

12, Felkérték a “Féktelenül 2” főszerepére, ám ő visszautasította azzal az indokkal, hogy nem tetszik neki a forgatókönyv. Ekkor úgy döntött, hogy egy kicsit szünetelteti a színészi karrierjét és turnéra indul zenekarával.

13, Amiért visszautasította a “Féktelenül 2” szerepét, a 20th Century Fox 10 évre feketelistára tette őt.

14, Keanu 2005-ben megkapta csillagát a Hollywoodi hírességek sétányán.

15, Imádja a motorokat, ezért megalapította 2011-ben az “Arch Motorcyclet”, mely egyedi gyártású motorokat készít.

16, Keanu Reeves a a világ egyik legjobban fizetett színésze volt a “Mátrix” filmek forgatása alatt. A két film között összesen 50 milliárd forintnak megfelelő összeget keresett.

17, A “Mátrix” kaszkadőrcsapatának minden egyes tagja kapott egy Harley Davidson motort. EZ összesen 12 ilyen motort jelent.

18, Összeesküvés elméleteket gyártók szerint a színész halhatatlan ugyanis megszólalásig hasonlít Paul Mounet-ra, aki szintén színészként tevékenykedett.

19, A színész karrierje kezdetén hotelekben és bérlakásokban élt. Első házát 2003-ban vette meg Hollywood Hillsben.

20, Reeves a “Féktelenül” című film forgatásán egyedül végezte el a kaszkadőr mutatványokat. Tehát minden, amit a mozivásznon láttunk tőle azt ő maga csinálta. Ennek oka, hogy le akarta nyűgözni a rendezőt, aki maga is kaszkadőr volt. A forgatások során sikerült is neki, így nem volt kérdés, hogy a továbbiakban mindent ő maga fog csinálni.

21, A “John Wick” című filmekben is ő maga csinálja az összes verekedős és mutatványos jelenetet.

23, Annak ellenére, hogy rengeteg pénze van, nem költ luxus dolgokra. Például sem sofőre, sem saját autója nincs. Ha valahova el kell mennie, akkor a tömegközlekedési eszközöket veszi igénybe. Pontosan ennek köszönhető, hogy többen is össze tudnak vele futni a metrón.

24, Saját alapítványa van, melyet azért hozott létre, hogy támogassa a beteg gyerekeket. Bevételei nagy részét, ebbe az alapítványba fekteti. Egyrészről húga, Kim miatt is alapította, akiről feljebb már említettük, hogy leukémiás.

“Van egy magán alapítványom, amelyet öt vagy hat éve működtetek. Ez nemcsak a gyermekklinikáknak segít, hanem a rákkal kapcsolatos kutatásoknak is. Azért csinálom névtelenül, mert nem szeretem mikor hozzátársítják a nevemet, egyszerűen csak hagyom, hogy az alapítvány megoldja a dolgokat.” – mondta egy interjúban.

Ezek is érdekelhetnek