2022 június 30 csütörtök
KezdőlapEgészség25 éves, háromgyermekes anyuka halt meg COVID-ban mert túl elfoglalt volt, hogy...

25 éves, háromgyermekes anyuka halt meg COVID-ban mert túl elfoglalt volt, hogy elmenjen oltásra.

-

Egy háromgyermekes anyukát ölt meg a vírus közvetlenül a 26. születésnapja előtt, miután többször is lemondta az oltást, annak ellenére, hogy már rég regisztrált volt.

A fiatal anyuka feltehetően a vőlegényétél kapta meg a kórt. Hirtelen légzésnehézségei lettek, így egyből kórházba szállították.

A lányt lélegeztetőgépre kellett kötni de szepszist kapott és július 15-én meghalt.

Az orvosok és a család úgy véli, hogy vélhetőleg túlélte volna, ha megkapja az életmentő injekciót.

“Mit sok ember, ő is csak halogatta, mert más dolgokkal volt elfoglalva. Zavart minket, hogy ennyire félvállról veszi a dolgot. Nem volt oltásellenes, hiszen regisztrált az oltásra, de mindig lemondta az időpontot, mert más dolga akadt.”

“Sajnos elkapta a COVID-ot és már késő volt…”

A család azt üzeni mindenkinek, hogy nem szabad késlekedni az oltással. Ha a lány beoltatta volna magát, is elkaphatja a kórt, de nem lett volna végzetes.

Nem az első ilyen eset, hogy egy fiatal, egészséges szervezet nem képes legyőzni a kórt. A családot hatalmas trauma érte, nem beszélve 3 gyermekről, akik közül a legfiatalabb (2 éves) autista. Rajta kívül van még egy 4 és egy 7 éves kislány.

Párja villanyszerelőként dolgozik, de fel kell adnia a munkát, hogy a gyerekekről gondoskodhasson.

A család most támogatásokból és adományokból él.

Egy adag Pfizer vakcina 36%-ban hatékony a delta variáns tüneti betegségei ellen. Két héttel a második vakcina után a Pfizer már 88 százalékos védelmet nyújt.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek