2022 december 2 péntek
KezdőlapCeleb25 filmszerep, amit kezdetben teljesen más színésznek és színésznőnek akartak adni

25 filmszerep, amit kezdetben teljesen más színésznek és színésznőnek akartak adni

-

A nagyszerű karakterek eljátszásához nagyszerű színészekre és színésznőkre van szükség, viszont nem mindenki alkalmas egy adott szerep eljátszására. Ez persze nem azért van, mert tehetségtelennek gondolják őket, hanem azért mert mások esetleg jobban passzolnak az adott karakterhez. Gondolj csak bele, ha Reese Witherspoon helyett a szintén tehetséges Christina Applegate alakította volna Elle Woods szerepét a Doktor Szöszi című filmben, mennyivel másabb lett volna az egész hangulata. Sokan nem tudják, hogy egy szerepre több tehetséges színészt és színésznőt is behívnak és a rendezők megpróbálják eldönteni kihez illik leginkább az adott karakter. Mostani posztunkban összegyűjtöttünk néhány ikonikus filmszerepet, melyekre először teljesen más sztárt akartak alkalmazni.

1, Christina Applegate is lehetett volna Elle Woods, a Doktor Szöszi című filmben, viszont mégis Reese Witherspoon alakította a szőke ügyvédnőt.

2, Emilia Clarkeot is megkeresték a Szürke 50 árnyalata című film egyik karakterének eljátszásával, ám a filmvásznon végül Dakota Johnson arca tűnt fel.

3, Mark Wahlberg is alakíthatta volna Ennis Del Mar szerepét a Brokeback Mountain – Túl a barátságon című filmben, végül mégis Heath Ledger kapta a szerepet.

4, A Szerelmes Shakespeare című filmben Julia Roberts is lehetett volna Viola De Lesseps, végül Gwyneth Paltrowt választották ki a karakter eljátszására.

5, Albert Brooks is esélyes volt Harry Burns szerepére a Harry és Sally című filmben, végül azonban Billy Crystal kapta a főszerepet.

6, Először Anne Hathawayt akarták Alison Scott szerepére a Felkoppintva című filmben, de a filmvásznon Katherine Heigl arca tűnt fel.

7, A Sikoly című filmben eleinte Reese Witherspoont akarták, de végül Neve Campbellé lett a szerep.

8, Tom Hankset is meghallgatták, mikor Jerry Maguire szerepére kerestek embert, végül Tom Cruise került annak bőrébe.

9, A Boogie Nights című filmben eleinte Leonardo DiCpariot akarták látni Dirk Diggler szerepében, végül azonban Mark Wahlberget választották.

10, Az 1995-ben bemutatott Hetedik című film David Mills nyomozó szerepére először Denzel Washingtot kérték fel, de végül Brad Pitt került képernyőre.

11, A Jurassic Parkban látható Alan Grant szerepét eleinte Harrison Fordnak akarták adni végül mégis Sam Neill nézett szembe a dinoszauruszokkal.

12, Nicolas Cage is eljátszhatta volna Aragorn karakterét a A Gyűrűk Ura filmekben, de valamiért mégis Viggo Mortensen kapta a szerepet.

13, Eleinte Christopher Plummert képzelték el Gandalf szerepében A Gyűrűk Ura című filmben, de a választás mégis Ian McKellenre esett.

14, Kezdetben Henry Winklert akarták Danny Zuko szerepére a Grease című filmben, ám végül John Travolta lett a főszereplő.

15, A Meglógtam a Ferrarival című filmben Johnny Depp is alakíthatta volna Ferris Bueller karakterét, ám végül Matthew Broderick arca tűnt fel a mozivásznon.

16, Jake Sully szerepét Jake Gyllenhaal is játszhatta volna az Avatar című filmben, a választás végül mégis Sam Worthingtonra esett.

17, A Kill Bill című filmben Warren Beatty lehetett volna Bill, ám végül David Carradine tűnt fel a mozivásznon.

18, Mitchie Torres szerepére először Selena Gomet szánták a Rocktábor című filmben, ám valamilyen oknál fogva mégis Demi Lovat kapta meg a lehetőséget.

19, A Gravitáció című filmben Angelina Joli is lehetett volna Dr. Ryan Stone, azonban mégis Sandra Bullock kapta meg a főszerepet.

20, Ha már a Gravitáció című filmnél járunk akkor van még egy érdekesség. George Clooney helyett először Robert Downey Jr.-t akarták Sandra Bullock mellé az űrben.

21, Először Britney Spearsnek kínálták fel Allie Calhoun szerepét, ám végül mégis Rachel McAdams lett Ryan Gosling partnere a Szerelmünk lapjai című filmben.

22, Sam Claflint akarták John Snow szerepére a Trónok Harca című sorozatban, de Kit Harrington mindenkit lesöpört a pályáról, így övé lett a szerep.

23, Jennifer Lawrenc is jelentkezett Bella Swan szerepére a Twilightba, de a rendezők Kristen Stewartot alkalmasabbnak találták, így ő lett a főszereplő.

24, Tény és való, hogy a Vissza a jövőbe című film Marty McFly szerepét Michael J. Fox tette igazán népszerűvé, de kezdetben nem őt akarták erre a szerepre, hanem Eric Stolczot.

25, Eleinte Emma Watsont akarták Mia szerepére a Kaliforniai álomba, de a Szépség és a szörnyeteg miatt nem vállalta el, így Emma Stone kapta a főszerepet.

Szerintetek is jó, hogy azok a színészek és színésznők alakították a szerepeket, akiket a mozivásznon láttatok?

Ezek is érdekelhetnek