2022 december 2 péntek
KezdőlapHírek31 fényév távolságra a Földtől találtak egy lakható bolygót!

31 fényév távolságra a Földtől találtak egy lakható bolygót!

-

Földünk megélt már jobb napokat is. Olvadnak a jégtáblák, folyamatosan emelkedik a tengerszint, és lassan nincs olyan nap, hogy ne következne be valahol a világon természeti katasztrófa. Tehát az a hír, hogy felfedeztek egy új bolygót, amelyre adott esetben vándorolhatunk, zene füleinknek.

A NASA műholdja szúrta ki az égitestet, amely a szakértők szerint “potenciálisan lakható”, és mindössze 31 fényévnyire van jelenlegi otthonunktól. Ez a távolság soknak tűnhet, de valójában ez olyan messze van tőlünk, mint szomszédjaink itt a Földön.

A „szuper Föld” bolygót a NASA tranzit Exoplanet Survey Satellite (TESS) fedezte fel, amelynek célja olyan bolygók keresése, ahol ha a Föld elpusztulna, mi tovább élhetnénk. A csillagászok szerint hamarosan képesek lesznek megfigyelni a bolygót idegen létformák keresése szempontjából. A csapat vezetője azt mondta, ez lehet az emberiség első közeli szuper Földje, amelyen új életet biztosíthat nekünk.

Dr. Kaltenegger, a csillagászati egyetem docense és az amerikai Cornell Carl Sagan Intézet igazgatója kommentálta: ” Sűrű légkörben a GJ 357 d bolygó fenntarthat folyékony vizet a felszínén, mint a Föld, és a következő eseményekkel az élet jeleit választhatjuk ki. A távcsövek hamarosan online lesznek. ”

A bolygó, amelyet felfedeztek a GJ357 b, körülbelül 22 százalékkal nagyobb, mint a Föld. Az utólagos megfigyelések további két testvérbolygó felfedezéséhez vezettek: a GJ 357 c és a GJ 357 d-hez.

Míg a GJ 357c hőmérséklete 260 Fahrenheit fokon forr, addig a GJ 357 b körülményei sokkal inkább hasonlítanak bolygónkéhoz.

Jack Madden doktorjelölt azt mondta a felfedezésről, elkészítették az első modelleket, hogy milyen lehet az új világ. ” Csak az a tudás, hogy folyékony víz létezhet a bolygó felszínén, arra ösztönzi a tudósokat, hogy találjanak megoldásokat arra, hogy élhetnénk a felfedezett bolygón”. A csoport eredményeit az Astrophysical Journal Letters-ben tették közzé.

Ezek is érdekelhetnek