2022 május 24 kedd
KezdőlapEmberek35 érdekes tény, amit talán még nem tudtál a nőkről

35 érdekes tény, amit talán még nem tudtál a nőkről

-

A gyengébbik nem képviselői egytől-egyig rendkívül különlegesek. Mindegy, hogy magas, vékony, alacsony vagy telt hölgyekről van szó, mindannyiukat egyediségük teszi izgalmassá. Az emberi testről mindannyian tanultunk az iskolában, de ez még így is túl kevés ahhoz, hogy mindent tudjuk is róla. A hölgyek pedig, különösen rejtélyesek, így cikkünkben olyan dolgokat árulunk el róluk, amit eddig talán nem is hallottál.

A Walt Disney “A menstruáció története” című produkciójában hangzott el először a hölgyek intim szervének neve. A film 1946-ban készült, méghozzá abból a célból, hogy a nőket átsegítse ciklusaikon.

Franciaországban a 16. században a nők benyújthatták a válást, ha arra hivatkoztak, hogy férjük nem tudja ellátni házastársi kötelességeit. A férfinak nyilvános tárgyaláson kellett megcáfolnia az állítást.

Az ókori Egyiptomban, Görögországban és Japánban a nők lágyított papiruszt, fadarabhoz rögzített vattaszerű anyagot és papírt használtak a vér felszívására.

A nők a negyvenes és ötvenes éveikben jobban élvezik az intim együttlétet, mint a húszas éveikben.

Az 1940-es években az Egyesült Államokban a nők olyan termékeket reklámoztak, amitől felszedtek magukra néhány kilót, mert a férfiak a teltebb hölgyeket kedvelték.

A bebörtönzött nők 6-10 százaléka várandós, Amerikában 1400 csecsemő jön világra a börtönökben.

Egy brit 1770-es törvényjavaslat alapján a sminket viselő nőket boszorkánynak kiáltották volna ki.

Létezik egy nagyphys nevezetű születési rendellenesség, amikor a nőnek két méhe van születésekor. Ebben az esetben egy hüvely helyett kettő van.

A férfiak agya kilenc százalékkal nagyobb, mint a nőké, ám ennek ellenére azonos számú agysejtjeik vannak, csak a hölgyeké sűrűbb.

Amerikában korábban elfogadhatatlan volt, hogy valaki egyedülálló anya legyen, így a nők elkerülve a szégyent gondoskodtak arról, hogy kisbabájuk ne maradjon életben. Egy időben még úgynevezett bébigazdaságok is voltak, amik elvégezték helyettük a szörnyű tettet.

A Wonder Woman (2017) volt az első film, amiben a szuperhős és a rendező is nő.

1903-ban Mary Anderson fedezte fel a ablaktörlőt, de ezen kívül nők nevéhez fűződik a fényvisszaverő üveg vagy az eldobható pelenka is.

A világon minden 90. másodpercben meghal egy nő a terhesség vagy a szülés szövődményei miatt.

Albániában burneshasnak nevezték a nők azon csoportját, aki hegyi falvakban férfiként éltek, lenyírták a hajukat, férfi ruhát viseltek, megváltoztatták nevüket és cölibátust esküdtek.

A hüvely átlagértéke a pH-skálán 4,5, hasonlóan a paradicsom savasságához.

A nők nem nézhették meg az első olimpiai játékokat, de négyévente megtartották a Héra játéka elnevezésű versenyt, amin ők maguk is részt vehettek.

A magas sarkú cipő régen a férfiak monopóliuma volt, a nők azért kezdték el viselni, hogy utánozzák őket.

A legkorábbról ismert női orvos az ókori Egyiptomban élt Kr. E. 2700 körül.

Az Egyesült Államok a világ egyik utolsó országa, ami nem engedélyezi a szülési vagy apasági szabadságot.

Egy várandós nő minél közelebb van az Egyenlítőhöz, annál valószínűbb, hogy egy kislányt hoz a világra.

Virne Jackie Mitchell volt az első profi női baseball- játékos.

Az 1924-es olimpián a nők csak a korcsolyázással vehettek részt. Akkor tizenöten indultak a versenyen.

Az Egyesült Államokban az anyák negyven százaléka egyedül neveli gyermekeit.

A második világháború alatt egy afro-amerikai, női előadó a rejtett üzeneteket láthatatlan tintával írt kották segítségével szállította a francia katonáknak.

Az észak-afrikai tuereg matriarchális társadalomban a férfiakkal szemben a nők nem viselnek fátylat.

1970 és 2010 között az Egyesült Államokban a női ügyvédek aránya 4,9% -ról 33,4% -ra emelkedett.

Az elülső cinguláris kéreg, az agy azon része, amely mérlegeli a döntéseket, a nőkben nagyobb, mint a fériakban.

Egy nemrégiben készült tanulmány azt mutatja, hogy a nők átlagosan 13 000-nél több szót mondanak ki naponta, mint a férfiak.

A kínai Zeng Jinlian volt a legmagasabb nő a történelem során.

2013-ban az Egyesült Államokban 664 435 törvényes abortusz történt. Ez jóval több, mint az 1970-es években, akkor ugyanis ez a szám 193 491 volt, de lényegesen kevesebb, mint az 1990-es években bejegyzett 1 429 247 abortusz.

Az ókori világ hét csodájából kettőt a nők építettek. A babiloni függőkertet Semiramis, asszír királynő, míg a Halicarnassus Maszíliumát Artemisia, Caria királynő létesítette.

Az ókori Rómában a nők sminkje sokféle alapanyagból készült, beleértve az ólmot, az olívaolajat, a sáfrányt és a gladiátorok verejtékét is.

Ezek is érdekelhetnek