2022 szeptember 28 szerda
KezdőlapTörténetek39 éves korára 44 gyereket szült egy nő - Akarata ellenére meddővé...

39 éves korára 44 gyereket szült egy nő – Akarata ellenére meddővé tették őt

-

A 39 éves ugandai, Mariam Nabatanzi már összesen 44 gyermeket hozott a világra. A kormány szerint azonban már bőven elég gyereket nevel, nincs szüksége még többre.

Mariamot tizenkét éves korában adták férjhez. A házasságkötés után kis idővel a nő ikreket szült. Később ez még öt alkalommal ismétlődött meg. Négyszer hármas ikreknek és ötször négyes ikreknek adott életet. A család így az átlagnál sokkal gyorsabban gyarapodott.

Mariamot férje rendszeresen bántalmazta és terrorizálta őt, három évvel ezelőtt pedig elhagyta az asszonyt. Nabatanzi azóta egyedül neveli 38 életben maradt gyermekét. A család rendkívüli szegénységben él a kávéföld közepén. Ennek ellenére a gyerekek rendszeresen kapnak friss zöldséget és gyümölcsöt.

Az orvosok állítása szerint Mariam hiperovulációval és extra méretű petefészekkel rendelkezik, ez pedig egy genetikailag öröklődő állapot. Mára azonban eltávolították a nő méhét, hogy ne szülhessen többet. Őt azonban még csak meg sem kérdezték a műtétről. Azt sem lehet tudni, hogy valaha kapott-e valamilyen segítséget a fogamzásgátlásban vagy a családtervezésben, de ennek nagyon csekély az esélye.

Ezek is érdekelhetnek