2022 december 2 péntek
KezdőlapEmberek4 hajviselet, ami kellemetlen fejfájást idézhet elő

4 hajviselet, ami kellemetlen fejfájást idézhet elő

-

A fejfájás olyan népbetegség, mely szinte majdnem minden embert érint csak mindenkinél más és más okok miatt alakul ki. Valakinek a kevés folyadék bevitel miatt, valakinek a stresszelés, szorongás miatt, valakinek az időjárásváltozás miatt és van akinek a nem megfelelően kiválasztott hajviselet miatt. Mai cikkünk az utóbbiról fog szólni. Elmondjuk, hogy mely hajviseletek és kiegészítők azok, melyek kellemetlen fejfájást idézhetnek elő, és mit kell az ellen tenni, hogy ezt a problémát kiküszöböld. A kérdés már csak az, hogy te hogyan szoktad hordani a hajad?

1, Copfba kötött haj

A szőrtüsző valamint a fejbőr alatt rendkívül érzékeny idegek vannak, melyek elég hamar érzékelik a fájdalmat. A folytonos lófarok/copf viselés egy idő után szorító érzést idéz elő, ami fejfájáshoz vezethet. Ez egy nagyon gyakori panasz a lányok, nők körében, olyannyira, hogy még egy betegséget is elneveztek róla, mely a lófarok szindróma nevet viseli.

2, Hajpánt, fejpánt viselés

Azok az emberek, legyenek nők vagy hosszú hajú férfiak, akik rendszeresen viselnek fejpántot vagy hajpántot gyakran tapasztalhatnak kellemetlen fejfájást. Ez azért van, mert a fejen illetve bőrön folyamatos nyomás van, ami fejfájást idéz elő. Az ilyen típusú fejfájást gyakran mérsékelt vagy állandó nyomásnak nevezik, s általában azon a helyen fáj, ahol a pánt van. Ha hosszú ideig viseli, súlyosabb fájdalom is kialakulhat.

3, Szorosan fonott haj

A túl szorosan font haj kompressziós fejfájás kialakulásához vezethet, ami elég kellemetlen tud lenni. Az ilyen hajkorona sajnálatos módon túlságosan nagy nyomást gyakorol a fejbőrre, nem utolsó sorban pedig károsítja is a haj szerkezetét. Szakértők szerint mindenkinél más, hogy milyen erősségnél alakul ki a fejfájás. Például egyes nők fejbőre sokkal érzékenyebb lehet a menstruációjuk alatt, mint másoknak.

4, Hajhosszabbítás

Tudjuk, hogy nagyon sok nő szeretne gyönyörű hosszú hajkoronát, de valamilyen oknál fogva mégsem nő egy bizonyos hossznál tovább, ami bosszanthatja őket. Ilyenkor szoktak vagy megbékélni a helyzettel, vagy hajhosszabbításra menni. Utóbbi azért nem jó ötlet, mert a hajhoz rögzített pótlás a fejbőr alatt található idegeket extra szenzitívvé teszik. A meghosszabbított haj folyamatos nyomást gyakorol a bőrre, ami fejfájáshoz vezethet.

Bónusz: Hogyan lehet megszabadulni a fejfájástól

Kezdd el finoman masszírozni a fejbőrön azon a helyen, ahol érzed, hogy fáj és mindeközben vegyél nagy, mély levegőket;
Ilyenkor lehetőleg ne legyen a hajadban semmi se hajpánt, se hajcsat, se hajgumi;
Próbálj olyan hajakat csinálni magadnak, melyek lazák, mégis tartanak, de nem gyakorolnak nagy nyomást a fejbőrre.
Ilyen például az alacsonyra kötött lófarok, nagyon laza fonat, konty.
Az is segít, ha elegendő mennyiséget alszol

Hasznosnak találtad a cikket? Te, hogy szoktad felkötni a hajad? Szoktál fejfájást érezni közben?

Ezek is érdekelhetnek