2022 május 24 kedd
KezdőlapCeleb40 éves a Reszkessetek betörők! sztárja - Macaulay Culkin augusztus 26-án ünnepelt

40 éves a Reszkessetek betörők! sztárja – Macaulay Culkin augusztus 26-án ünnepelt

-

Macaulay Carson Culkin 1980. augusztus 26-án látta meg a napvilágot New Yorkban. Az amerikai színészt sokunk a Reszkessetek betörők! című filmben ismerte meg, aminek később egy második része is készült. Pályafutása csúcsán Shirley Temple óta ő volt a legsikeresebb gyerekszínész. Legalábbis így tartották. Ezt alátámasztja, hogy ezüstérmes lett a VH1 csatorna 100 legnagyobb sztárjainak listáján.

Kit Culkin és Patricia Brentrup harmadik gyermekeként született, rajta kívül viszont, még négy fiú és két lány is érkezett a családba. Az anya telefonközpontos, az apa sekrestyés volt egy katolikus templomban. Macaulay katolikusként nevelkedett és tanulmányait is egy vallásos iskolában kezdte meg. Később az Amerikai Balettiskolába is járt.

Színészi pályafutása négy éves korában kezdődött, amikor a Bach gyermekei című színpadi produkcióban szerepelt. Később már filmeket is forgatott és színpadon is játszott. A nagy áttörést mégis a jól ismert és népszerű Reszkessetek betörők! című film hozta meg számára, amiben Kevint, a McCallister család fekete bárányát alakította, aki egyenesen vonzza a bajt. A filmet 1990-ben mutatták be, majd két évvel később megérkezett a folytatás, amiben Kevin éppen New Yorkban veszik el és találkozik börtönből megszökött “cimboráival”.

A Black or White című Michael Jackson dal klipforgatása alatt Macaulay barátságot kötött az énekessel és több nyarat is töltött a Bermudán és Disney Worldben, sőt, Jackson Neverland elnevezésű birtokán.

Culkin szerepelt még a My girl – Az első szerelem, a Richie Rich, a Palira vettem a papát című filmekben, de ezek már korántsem arattak akkora sikert, mint a két Reszkessetek betörők! produkció.

Culkin menedzsere az édesapja volt. 1998-ban a színész feleségül vette Rachel Minert, de tőle két évvel később el is vált. Aztán egy hosszabb kapcsolata volt Mila Kunisszal, ami 2010-ben ért véget. 2004-től pedig gyűltek a zűrös ügyek az életében, ugyanis többször letartóztatták illegális szerek használata és visszaélések miatt.

Macaulay Culkin jelenleg Los Angelesben él, de sok időt tölt New Yorkban. Mivel kedveli a profi birkózást, sok ilyen sporteseményen jelenik meg.

Augusztus 26-án kerek születésnapot ünnepelt, Culkin negyven éves lett. A színész a Twitteren sem hagyta, hogy elfelejtsék születésnapját, emlékeztette ismerőseit és rajongóit is a kerek évfordulóra.

Boldog Születésnapot kívánunk!

Ezek is érdekelhetnek