2022 augusztus 17 szerda
KezdőlapPárkapcsolat5 biztos jele annak, hogy a házasságod már teljesen reménytelen

5 biztos jele annak, hogy a házasságod már teljesen reménytelen

-

Az életben sajnos nem minden megkötött házasság szól örökre. Az oltárnál tett fogadalom szerint csak a halál választhatja el a házasodó feleket, de a való életben azonban ez egyáltalán nem így van. Számos árulkodó jele van annak, ha a házasság már a végét járja és már sem időt, sem pedig energiát nem érdemes fecsérelni rá. Most ezekből mutatunk meg néhányat, melyek alapján te is átgondolhatod, hogy valóban választottad-e a nagy Ő.

Folyamatosan mások előtt veszekedtek

Nagy valószínűséggel te is ismersz legalább egy olyan párt, akik folyton vitatkoznak, mindegy, hogy van-e körülöttük valaki vagy sem. Beszólogatnak egymásnak és már egy apró dologgal is felidegesítik a másikat.

Azonban, ha te is észleled, hogy pároddal lassan ti is ilyenné váltok, akkor nem szabad figyelmen kívül hagyni, főleg, ha mindez nem egy feszült időszak következménye.

Ez a kommunikációs dinamika ugyanis arra utal, hogy szándékosan bántani akarjátok egymást, a tisztelet hiánya pedig teljesen aláássa a házasságot.

Félsz kettesben maradni a házastársaddal

A kapcsolatok és a házasságok kezdetén a felek mély kötődést, szerelmet, szeretetet éreznek egymás iránt, valamint örömmel tölti el őket, ha együtt tölthetnek egy kis időt.

Abban az esetben viszont, ha szinte kétségbeesel attól, hogy négyszemközt maradsz pároddal és fogalmad sincs róla, miként kezeld az adott helyzetet, akkor ez a létező legrosszabb ómenek egyike.

Még rosszabb, ha amúgy nagyon szeretsz társaságban lenni, csak épp azzal nem, akivel összekötötted az életed.

Mindig ugyanaz a játszma

Az emberi viszonyok természetes velejárója a játszma, de minél kevesebb van belőle, annál boldogabb a házasságotok. Ha mindig ugyanazokat a köröket futjátok le újra és újra, illetve vannak olyan témák, amelyeket teljesen el kell kerülnötök ahhoz, hogy ne robbanjon ki a balhé köztetek, akkor teljesen egyértelmű, hogy valami nincs rendben a kommunikációtokkal.

A felhalmozódott sérelmek feledhető bosszúságnak tűnhetnek, de csakis napi szinten. Ugyanis hosszú távon már rendkívül ártalmasak a házasságra. Szükség van egyfajta kompromisszumra, hogy lezárható legyen ez az állapot.

Mindig csak te vagy az, aki tesz a kapcsolatért

Fantasztikus dolog, ha úgymond áldozatot vállalsz a kapcsolatodért. Azonban küzdelmed teljesen hiábavalóvá válik, ha semmi értelmét nem látod. Hiába szervezel romantikus programokat, ha párod ebben egyáltalán nem partner. Ilyenkor sajnos be kell látni, hogy már szélmalomharcot vívsz és a befektetett energiád soha nem fog megtérülni.

Az ágyat csak alvásra használjátok

Az intim együttlét minden kapcsolat fontos része. Amennyiben elmarad, akkor bizony baj van. A szakértők szerint a lepedőgyűrés egy vitamininjekció a házasságnak, levezeti a feszültséget és növeli a bizalmat.

Adódhatnak ugyan élethelyzetek, amelyek miatt háttérbe szorul mindez, azonban, ha hónapokról vagy netán évekről van szó, akkor teljesen biztos lehetsz benne, hogy a házasságod sajnos halálra van ítélve.

Ezek is érdekelhetnek