2022 augusztus 14 vasárnap
KezdőlapTech & Tudomány5 ember, aki emlékszik az előző életére. Te hiszel a lélekvándorlásban?

5 ember, aki emlékszik az előző életére. Te hiszel a lélekvándorlásban?

-

Bizonyára mindenki hallott már a lélekvándorlásról. Ezt más néven reinkarnációnak hívjuk. A lényege, hogy egy élőlény lelke egy másik testbe költözik a halála után. Egy idős ember lelke újjászületik egy csecsemő testébe. Alapvetően az indiai országok vallásainak az alaptétele, hogy az elhunyt újjászületik. Nem feltétlenül emberi alakban, tehát az illető egy növényként is élheti a következő életét. Azt vallják, hogy addig születünk újra és újra, míg meg nem szabadulunk minden karmánktól és elérjük a megtisztult, tökéletes nirvana állapotot.

Jelen cikkünk nem azzal hivatott foglalkozni, hogy bizonygassa a reinkarnáció valódiságát. Ezt bízzuk a tudósokra és a vallás hívőire. Most olyan embereket mutatnánk be nektek, akik váltig állítják, hogy emlékeznek előző életükre.

James Leininger: James mindössze két éves volt, amikor egy térképen rámutatott Iwo Jima szigetére és azt mondta, hogy “Itt lőtték le a gépemet…”. A fiú szülei teljesen meghökkentek a hallottaktól. Először azt hitték, hogy a gyermeki elme egy sziporkája, de “poénból” elkezdtek a dolog után nézni. Kiderült, hogy a történelem során egyetlen egy repülőt lőttek le azon a helyen. Furcsa mód a pilótáját is James-nek hívták, és japánok lőtték le a második világháborúban. A dolog akkor kezdett érdekes fordulatot venni, amikor a kisfiúnak egyre többször volt rémálma a dologgal kapcsolatban. A szülei úgy döntöttek, hogy felkeresik a háborús pilóta életben maradt ismerőseit. Meglepő módon a kisfiú minden állítását megerősítették. Valóban úgy történt minden, ahogy az a gyermek “téveszméiben” szerepelt.

Shanti Devi: Indiában született 1926-ban. 4 éves korában elkezdte győzködni a szüleit, hogy az igazi otthona 150 kilométerrel arrébb lévő településen található. Ott él a férje is, akit Kedar-nak hívnak. Shanti azt is mondta, hogy emlékszik a halálára, mely 10 nappal a gyermeke születése után történt. A szülők utánajártak a dolognak és kiderült, hogy tényleg él egy ilyen nevű férfi az említett városban, aki ugyancsak elvesztette a feleségét 10 nappal gyermekük születése után. Kedar a hír hallatán elutazott Shanti-hoz, aki azonnal felismerte a férfit.

Cameron MaCauley: Ez a skót kisfiú két éves korában arról kezdett el mesélni a szüleinek, hogy milyen élete volt a 300 kilométerrel arrébb fekvő szintén skót városkában. Éveken keresztül hajtogatta a meséit a szüleinek, akik nem különösebben foglalkoztak vele, pedig nagyon részletesen taglalta a házának kinézetét, állatait és az akkori életét. A szülőknek akkor lett elegük, amikor Cameron azt állította, hogy az igazi apja neve Shane Robertson volt és autóbalesetben halt meg. Itt lett elegük és gondolták elviszik oda a fiút. Kiderült, hogy az említett városban tényleg van egy ház melynek színe, formája, kilátása 100%-ban megegyezik azzal, amiről a fiú mesélt. Az ott élő állatokról és a balesetben elhunyt férfiről szóló történetek is teljesen igaznak bizonyultak. A skót fiú története annyira híres lett, hogy még dokumentum filmet is forgattak róla.

Hunter: Hunter három éves kora óta azt állítja, hogy ő Bobby Jones, a híres golfjátékos. Mikor először látott egy képet a legendás játékosról rámutatott, és azt mondta, hogy “ez én vagyok”. Ellátogattak a sztár házához és minden szegletét felismerte a háznak. Ez önmagában még nem biztos, hogy meggyőző. Az viszont már érdekesebb, hogy a kisfiú is félelmetesen jó golfos. 7 éves koráig 50 bajnokságból 41-et nyert meg.

Barbro Karlen: A svéd származású Barbro Kalen kislány korában azt állította, hogy ő Anne Frank. Anne kislány korában naplót írt, hogy miként bújkált a nácik elől a második világháború idején. Barbro svéd volt, és annak idején még nem volt lefordítva Anne naplója az ő nyelvére, így hát kizárható az, hogy a lány olvasta volna a könyvet és csak kitalálja az egészet. 10 éves korában a szülei elvitték Amszterdamba, ahol a kislány elvezette őket Anne búvóhelyére és még a házon belüli rejtekhelyre is rámutatott. Ettől a perctől kezdve a szülők meggyőződése volt, hogy lányuk Anne reinkarnációja.

Mit gondoltok? Ti hisztek a reinkarnációban?

Ezek is érdekelhetnek