2022 december 2 péntek
KezdőlapÉrdekességek5 érdekes hely, ahová nem tehetjük be a lábunkat

5 érdekes hely, ahová nem tehetjük be a lábunkat

-

A világunk hatalmas és az emberiség talán soha nem fogja tudni az egészet teljesen felfedezni. Vannak viszont olyan területek, melyeket az embereknek egyszerűen nem szabad meglátogatni. Mindegyiknek megvan az oka, hogy miért. Az ilyen helyek óhatatlanul is nagy érdeklődést váltanak ki a turisták és a kalandorok részéről, de sajnos nem fogják tudni meghódítani. Mutatunk nektek egy listát pár olyan helyről a világban, melyeket akárki nem látogathat meg.

Nézzük meg, hogy mi rejtőzik ott.

Mount Weather titkos katonai bázis
Washington-tól mindössze 75 kilométerre működik ez a misztikus és titkos földalatti katona bázis. Ez gyakorlatilag egy földalatti város, ami jó mélyen be van ásva Virgina alá. Az 1950-es években, a hidegháború során építették, de még ma is működik. Apartmanok, kollégiumok, vendéglők és kórházak vannak itt. Egy kis tó látja el vízzel a létesítményt. Abból a célból épült, hogy egy esetleges nukleáris háború, statárium vagy bármilyen nemzeti válság esetén az elnök és kabinet ide lenne áthelyezve. Kívülállók számára szigorúan tilos a belépés.

Spitzbergák Nemzetközi Magbunker
A magbank a világ élelmiszernövényeinek magvait tárolja abból a célból, hogy egy esetleges globális katasztrófák esetén is fennmaradhasson. A világon körülbelül 1300 ilyen magbank működik. A magokat -18°C hőmérsékleten tárolják, így akár évszázadokon keresztül is felhasználhatók lesznek. Ezeknek a létesítményeknek nincs szüksége állandó személyzetre. Teljesen automatizált a rendszer. Nem is engednek a közelébe egyetlen embert sem, hiszen az károsíthatná az emberiség túlélési esélyeit.

Egy másik szögből is.

Valo do Javari rezervátum
Évszázadok óta lakják őslakosok az Amazonas dzsungelét. Egyes törzsek létezését csak légi felvételek bizonyítják. A külvilág számára teljesen el vannak zárva. A brazil Valo do Javari rezervátumban 14 olyan törzs található, amelyeknek semmi fogalmuk, tapasztalatuk nincsen a külvilágról. Életmódjuk a mezőgazdaság körül forog. A tudósok szerint az őslakos népesség összesen 2000 fő körül lehet. Biztonságuk és életmódjuk megőrzése érdekében a hatóságok megtiltották az embereknek, hogy belépjenek az amazóniai esőerdők 77.000 négyzetkilométernyi területére.

1.

2.

3.

4.

Club 33
Érdekes módon ezt tartják a világ legzártabb klubjának. A Los Angeles-i Disneyland kellős közepén található. A tagok között elnökök, kormányfők és művészek vannak. Tom Hanks, Tom Cruise is közéjük tartoznak. Az ötletgazdája természetes Walt Disney volt és 1967-ben nyitotta volna személyesen, de már nem érte meg. Nélküle is megindult a dolog. A klubnak egyszerre maximum 500 tagja lehet és a csatlakozási díj 7-8 millió forint körül van. Az éves tagság 3.000.000 Forint. A klubtagok teljes listája természetesen nem nyilvános, de pár hollywoodi híresség nyilván megfordult itt. Az elmúlt tíz évben egyetlen új tagot sem vettek fel. A klub bejárata egy teljesen szokványos ajtó, melyen a 33-as szám díszeleg. Belül a dekorációra leginkább az antik szó illene.

2.

3.

4.

5.

Es Vedrà
Spanyolország partjainál található egy kis sziklás sziget. A Baleár-szigetek egyike. A Földön ez a harmadik legerősebb geomágneses erővel rendelkező terület. Az első a Bermuda-háromszög, a második az Északi-sark). A szigetnek nincsenek fémlerakódásai. Teljes egészében vulkanikus kőzetből képződött. Vélhetőleg az iránytűnket el is dobhatjuk, ha erre a szigetre tévedünk. A szigetet számtalan legenda és mítosz övezi. Ki tudja, hogy mire képes ez a kiszámíthatatlan energia. A spanyol kormány megtiltotta a turistáknak, hogy ide látogassanak, ennek ellenére (jó pénzért) illegális, titkos kirándulásokat szerveznek egyesek.

2.

Mit gondoltok? Megnéznétek valamelyiket? Írjátok meg kommentben a véleményeteket!

Ezek is érdekelhetnek