2022 június 25 szombat
KezdőlapEmberek5 éves hős kislány mentette meg anyját és öccsét a szörnyű baleset...

5 éves hős kislány mentette meg anyját és öccsét a szörnyű baleset után – “Ha ő nincs biztos nem élik túl”

-

Többször hallottunk már történeteket arról, hogy nem a szülők mentették meg gyermekeik életét, hanem épp fordítva. Ilyen volt például az 5 éves Elena, aki felhívta a segélyhívót mikor édesanyja a konyhában összeesett. Az ő talpraesettségének köszönhetően nem lett komolyabb baja. Hasonlóképp járt el a cikkünkben szereplő szintén 5 éves kislány is.

Lexi Shymanski esete a legtökéletesebb bizonyíték arra, hogy a bátorság nem ismeri a kort. Egy nap édesanyjával, Angelaval, és testvérével Peterrel tartottak hazafele mikor szörnyű baleset történt. Angela a Sziklás-hegységen keresztül indult haza, ám nagyon fáradt volt és mind tudjuk, hogy a fáradtság és az álmosság a katasztrófa alkotóelemei.

Az édesanya elaludt a volánnál és emiatt lehajtottak az útról, majd egy 40 méter mély szakadékba zuhantak. A kis Peter súlyosan beütötte a fejét, ami miatt agyrázkódása lett, Angelának pedig több testrésze is eltört. Egyedül Lexi volt, aki megúszta a zuhanást életveszélyes sérülések nélkül.

Bár még csak 5 esztendős volt, Lexi tudta, hogy csak ő segíthet anyjának és öccsének. Habozás nélkül kicsatolta a biztonsági övét, majd kimászott a kocsiból. Ezt követően elindult felfelé, hogy segítséget hívjon. A mezítláb mászó Lexinek sikerült visszamennie az útra, ahol megpróbálta megállítani az arra hajtó autósokat. Odaérve integetni kezdett, hátha valaki megáll és megnézni miért bóklászik egyedül egy ilyen helyen.

Lonnie és Jeremiah Jurek is észrevették az indokolatlan helyen ácsorgó és integető lányt, ezért megálltak, hogy megkérdezzék mi történt vele, és ami a legfontosabb, hol vannak a szülei. Érezték, hogy valami nincs rendben. különben nem állt volna ott egymaga, cipő nélkül az úton.

“Ott állt az útszélén, és próbálta megállítani a forgalmat. Kiabált, integetett az autósoknak, hogy álljanak meg. Jeremiásnak éreztem magam ezért megálltam.” – mondta Lonnie.

Mikor elmondta a kislány, hogy mi történt, azonnal az autóhoz, és a benne ülő sérültekhez mentek. Mikor meglátták Lexi családját, azonnal értesítették a mentőket. A hatóságok hamar kiértek és egyből kórházba szállították a családot. Mind Angela, mind a kis Peter műtéti beavatkozásra szorult. Szerencsére egyre jobb és jobb állapotban vannak.

Mikor a kerekesszékben lábadozó Angela megtudta, hogy mit tett Lexi, így nyilatkozott:

“Ez a kislány az oka annak, hogy élek és, hogy a testvére is él. Hálás vagyok amiért a családom együtt lehet.”

“Zokogni kezdtem, mikor megtudtam mi történt. Nagyon bátor kislány.” – mondta Lexi apja.

Az edmontoni rendőrség bronzéremmel jutalmazta Lexit a bátorságáért. Ha nem tett volna semmit, anyja és testvére biztos, hogy elhunytak volna.

Ezek is érdekelhetnek