2022 augusztus 7 vasárnap
KezdőlapEmberek5 gyakori hiba, amivel teljesen elrontod az első benyomást

5 gyakori hiba, amivel teljesen elrontod az első benyomást

-

Azt mondják, az első 7 másodperc alatt eldől, hogy valaki szimpatikus-e vagy sem. Ha az a bizonyos valaki ebben a néhány másodpercben olyat mond, vagy tesz, mint ami például az alábbiakban is fel van sorolva, könnyen az emberek ellenszenvét válthatja ki.
Hogy te ne járj így, fontos, hogy tisztában legyél a legfőbb “szabályokkal”, amik az első találkozásnál érvényesek.

1. Valótlan dolgokat állítasz

Idővel minden hazugságra fény derül. Ha már az elején olyan dolgokat állítasz, amik nem igazak, az a későbbiekben nagyon kínos lesz, amikor visszaüt.

2. Túl keményen próbálkozol

Ha túl intelligensnek vagy jó fejnek próbálod magad beállítani, az a beszélgetőpartnerednek úgy tűnhet, mintha azt próbálod éreztetni vele, hogy te mindenben jobb vagy nála.

3. Túl nyitott vagy

Ha túl sokat beszélsz magadról anélkül, hogy lehetőséget adnál a másiknak arra, hogy ő is beszéljen magáról, könnyen kínos helyzetbe kerülhetsz.

4. Félsz a csendtől

Nyilván Te is tapasztaltad már, hogy milyen fárasztó és idegesítő olyan ember társaságában lenni, aki megállás nélkül, egyfolytában beszél, mintha kényszert erezne rá. Te ne legyél ilyen!

5. Túl indiszkrét vagy

Érdeklődni a másik felől mindig jó dolog. Azonban ügyelj rá, hogy ne tegyél fel kínos kérdéseket, nehogy a beszélgetésből kihallgatás legyen.

Te mivel egészítenéd még ki a listát? Írd meg hozzászólásban!

Ezek is érdekelhetnek