2022 augusztus 7 vasárnap
KezdőlapEmberek5 módszer, mellyel szakemberek szerint csökkenteni lehet a testen lévő narancsbőrt

5 módszer, mellyel szakemberek szerint csökkenteni lehet a testen lévő narancsbőrt

-

Vannak nők, akik tökéletes testtel születnek és tök mindegy mi történik, soha nem alakul ki bőrhibájuk. Viszont vannak olyanok is, akik nagyon sok tökéletlen résszel rendelkeznek, amit ruhákkal próbálnak elrejteni. Ám, amikor 40 fokos meleg van nem igazán lehet elrejteni őket, hiszen nem is bírnak ilyenkor sok ruhát elviselni magukon. Ilyenkor persze sokféle módszerrel próbálkoznak, mellyel egy kicsit halványíthatnak rajta, de valamelyik csak ideig-óráig tart. A mai cikkünkben olyan módszereket hoztunk el, melyek segíthetnek ezen a problémán.

1, Mélymasszázs eljárás alkalmazása

Eme masszázstechnika elvégzéséhez egy olyan készülékre van szükség, mely vákuumot és hengereket tartalmaz. Ez az eszköz jótékonyan hat a vérkeringésre és pozitívan hat a bőrre. Ennek hála lesz szebb és simább a bőrfelület. Hátulütője, hogy csak ideiglenes ezért gyakran meg kell ismételni az eljárást. Ajánlott heti szinten legalább egyszer megismételni a kezelést, viszont ehhez jó mélyen bele kell nyúlni a pénztárcába.

2, Narancsbőr elleni krémek használata

Sajnos nincs bizonyíték arra, hogy a speciális narancsbőr elleni krémek hatásosak, viszont az kétségkívül biztos, hogy hidratálja a kiszáradt bőrt. Ennek tükrében pedig sokkal feszesebbnek érzed, mint alapjáraton. A bőrgyógyász szakemberek elmondása szerint viszont ezeknek sem olyan hosszú a hatása, ezért ha azt egyszer abbahagyod biztos, hogy visszatér a bőröd az eredeti állapotra. A bőrgyógyászok szerint érdemes olcsóbb kategóriájú terméket vásárolni és kitartóan kenegetni az érintett területet. Átlagosan 6-8 hét után kezd el látszódni annak hatása.

3, Dörzsölés száraz kefével

Szakértők szerint talán ez a leghaszontalanabb eljárás mind közül, mert csak apróbb változások mennek végbe. Pontosan ebből kifolyólag kell hosszú-hosszú heteken, hónapokon át csinálni. Egyetlen pozitívuma, hogy saját otthonod nyugalmában is könnyedén el lehet végezni.

Abban az esetben kis szünetet kell tartani, ha valamilyen bőrelváltozás, fertőzés lép fel. Erre azért van szükség, hogy a többi ép bőrfelület ne fertőződjön meg. Heti szinte érdemes legalább kétszer megismételni az eljárást. Amennyiben kellemetlen a dörzsölés, csökkentsd annak intenzitását, de ha úgy sem jó, akkor tarts szünetet. A technika elvégzéséhez, használj természetes szűrő kefét.

Hogyan csináld:

Az óramutató járásával megegyező irányba kezdd el dörzsölni a bőröd, ahol vékonyabb ott ne nyomd rá annyira a kefét, ahol viszont vastagabb, ott nyugodtan erősebben is dörzsölheted. Ha végeztél a tested átdörzsölésével, menj el zuhanyozni és a ledörzsölt, elhalt bőrt mosd le magadról. Végezetül kend be a tested testápolóval.

4, Rádiófrekvenciás eljárás

Szakértők elmondása szerint a rádiófrekvenciás eszközök jótékonyan hatnak a narancsbőrre. Az eljárás hatékonysága érdekében egy tanulmányt végeztek, melyben 16 ember 6 hétig kapott ilyen kezelést. Az alanyok számoltak be, hogy a narancsbőrük 71,87%-kal halványabb lett.

Az ilyen eljárások sáron hővel hatnak a fehér zsírokra, ami által feszesebb lesz a bőr és serken a vérkeringés.

5, Professzionális eljárás

Van egy másik megoldás, ami talán a leghatékonyabb mind közül, ez pedig nem más mint a lézeres kezelés. Ez a kezelés segít redukálni a narancsbőrt, viszont még mielőtt belevágnál fontos, hogy beszélj az orvosoddal ez ügyben.

Annak érdekében, hogy kiderítsék mennyire jó ez az eljárás 232 embert vizsgáltak meg. A résztvevők 99%-ka teljesen meg volt elégedve az eredménnyel, melyek akár 2 éven át is kitarthatnak. Pozitívuma, hogy már az első kezelés után is lehet látni a hatását.

Hasznosnak tartottad a cikket?

Ezek is érdekelhetnek