2022 május 25 szerda
KezdőlapEmberek5 őrült dolog, amit csak a milliárdosok engedhetnek meg maguknak

5 őrült dolog, amit csak a milliárdosok engedhetnek meg maguknak

-

Az emberek többségének van valamilyen álma, amit szeretne elérni, vagy megvalósítani. Nincs ez másként a milliárdosok esetében sem! A különbség csupán annyi, hogy nekik olyan dolgok jutnak eszükbe, amiken a legtöbb ember csak nevetne. Ennek ellenére mégis megvalósítják.

1. Clive Palmer – Titanic II.

Az ausztrál milliárdos még 2013-ban jelentette be, hogy megépíti a Titanic pontos mását, természetesen a telerakva mindenféle modern és luxus felszereléssel. Nem meglepő, hogy a biztonságra is odafigyelnek: sokkal erősebb lesz szerkezete és jóval több mentőcsónak lesz rajta. A tervek szerint 2022-ben helyezik vízre.

2. Richard Branson és az űrhajója

A Virgin Group alapítója több, mint 200 millió dollárt költött arra, hogy űrhajót építsen. A célja az, népszerűvé és biztonságossá tegye űrturizmust a közeljövőben. A dolgok úgy állnak, hogy valószínűleg nem mostanában lesz divat, legalábbis az átlagemberek körében, ugyanis 250.000 dollárba kerül egy jegy. Ennek ellenére már több, mint 900-at eladtak.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Richard Branson (@richardbranson) által megosztott bejegyzés,

3. Steven Cohan – Tigriscápa

A tőzsdegururól köztudott, hogy szeret szokatlan tárgyakat gyűjteni. Még 2004-ben vásárolta meg a világhírű Damien Hirst ‘A halál fizikai lehetetlensége egy élő tudatában’ című alkotását 12 millió dollárért. Ez nem más, mint egy tigriscápa, amit egy formaldehid oldattal teli akváriumba helyezett az alkotó. Sajnos valami nem volt rendben és 2 év után bomlani kezdett a cápa teste. De Steven nem esett kétségbe és szimplán egy másikat tetetett bele.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

The Gallery Collectors (@gallerycollectors) által megosztott bejegyzés,

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Laura (@kokalola) által megosztott bejegyzés,

4. Bill Gates – Okosváros

Bill Gates 80 millió dollárért vásárolt meg egy 100 négyzetkilométeres területet Arizonában, hogy felépítse Belmont-ot, az okosvárost. A tervei szerint ez egy automata város lesz, ahol szinte minden okos lesz: az önvezető autóktól kezdve a lakásokig és az irodákig. Az, hogy mikor készül el teljesen, nem tudni.

5. Jeff Bezos – 10.000 évig működő óra

A világ leggazdagabb embere 42 millió dollárt költött arra, hogy egy olyan mechanikus órát hozzon létre, ami legalább 10.000 évig működőképes lesz. Az ehhez szükséges technológiát 12 évig fejlesztették. Az órát a Nyugat-Texasban lévő Mount Diablo hegy belsejébe építik. Nem régiben egy tweet-ben megosztott egy videót, amin felgyorsítva látható az óra építése:

Mi a véleményed? Te mit készítenél, ha “végtelen” pénzed lenne? Írd meg hozzászólásban!

Ezek is érdekelhetnek