2022 december 9 péntek
KezdőlapÉrdekességek5 rejtélyes eset, amit csak az ikrek közötti különös kapcsolattal lehet magyarázni

5 rejtélyes eset, amit csak az ikrek közötti különös kapcsolattal lehet magyarázni

-

A világon körülbelül 100-125 millió ikerpár él, akik közül nagyon sokan számoltak már be olyan esetekről, amikre egyszerűen nincs más magyarázat, mint az, hogy egy rejtélyes kapcsolat van közöttük. Ez a kapcsolat pedig akkor is tapasztalható, ha több száz, vagy akár több ezer kilométer választja el őket egymástól.

Ma már annyi ilyen esetről van tudomásunk, ami egyszerűen kizárja azt, hogy ezek véletlenek lennének! Persze az, hogy még a tudósoknak sem sikerült ezekre magyarázatot adniuk, nem jelenti szükségszerűen azt, hogy valamiféle természetfeletti dologról lenne szó… Sokkal valószínűbb, hogy egyelőre még nem találtuk meg az egyértelmű tudományos magyarázatot – bár megjegyezendő, hogy nagy eséllyel a kvantumfizikában kell azt keresni.

Vonatbaleset

1948 nyarán egy szombat délután pontosan 4 óra 35 perckor Alice Lambe gépírónő hirtelen nagy ütést érzett a bal oldalán, melyet éles, szúró fájdalom és sokkos állapot követett. A nő éppen Springfield-i otthonában olvasott, amikor ez a megmagyarázhatatlan ütés a földre kényszerítette és mielőtt elveszítette volna az eszméletét, ennyit tudott odakiáltani édesapjának: “Valami történte Dianne-nal!”.

Dianne, az egypetéjű ikertestvére ezen a napon a 110 km-re lévő St. Louisban töltötte. Hihetetlen módon pontosan 4 óra 35 perckor a vonat, amelyen éppen hazafelé utazott, kisiklott. Dianne kirepűlt az ülőhelyéről és egyenesen a bal oldalára zuhant. Csak órák elteltével a kórházban tért magához, kettős bordatörést és agyrázkódást szenvedett. A nő 3 hétig volt munkaképtelen, akár csak Alice, akinek nem akartak enyhülni a fájdalmai, így megröntgenezték. Kiderült, hogy ugyanaz a két bordája ugyanazon a helyen tört el, akárcsak ikertestvérének.

Megmagyarázhatatlan sérülések és zúzódások

1975. július 21-én Nettie Porter autóbalesetet szenvedett a California-beli Roseville-ben. Ugyanakkor ikertestvére, Nita Hust 640 km-re, éppen munkahelyén, a helyi kórházban tartózkodott. Hirtelen erős fájdalmat érzett a bal lábában, és amikor feltűrte nadrágját, döbbenten látta, amint zúzódások húzódnak felfelé, teste egész bal oldalán. Még a kórházi gondnoknő is tanúja volt sérülései spontán kialakulásának, melyek pontosan megfeleltek Nettie sérüléseinek.

Zaklatás

Némelyik ikerpár viselkedése annyira hasonló tud lenni, hogy egy átlagos szemlélő azt hiheti, kettejüknek egyetlen személyisége van. Néha azonban ez a „kopírozási tendencia” egészen bizarr, sőt már-már baljós állapottá válhat. Az egyik legmeglepőbb eset 1980-ban vált ismertté, amikor a 38 éves Chaplin ikertestvéreket, Gréta-t és Freda-t összeférhetetlen viselkedéssel vádolták meg őket. Ugyanis a vád szerint 15 éven át zaklatták egyik volt szomszédjukat Mr. Ken Iveson-t. A vád szerint rendszeresen követték, megvárták a munkahelye előtt, csúnyán beszéltek vele, és volt, hogy kézitáskájukkal meg is ütötték.

Ami igazán különössé tette az egészet, hogy az ikrek tökéletes szinkronizációban beszéltek, különösen, ha feszültebbek, izgatottabbak voltak a kelleténél. Csak hihetetlen odafigyeléssel deríthették ki, hogy nem pont egyszerre mondanak mindent, az egyikük beszéde valójában a másodperc egy törtrészével követte a másikét.

Az örökbefogadott ikerpár különös esete

A „Jim ikrek” története már már hihetetlennek tűnik pedig igaz! 1939 augusztusában Piqua-ban az öthetes, egypetéjű ikerpár két tagját két teljesen különálló család fogadta örökbe. Az örökbefogadók közül az egyik pár, Jess és Lucille Lewis Lima-ban élt, a másik, Ernest és Sarah Springer pedig 130 km-rel odébb, Dayton-ban. Mindkét házaspár abban a hitben volt, hogy a másik ikertestvér meghalt.

Amikor hat évvel később Mrs. Lewis le akarta zárni az örökbefogadási eljárást, véletlenül rájött az igazságra. Mikor ugyanis közölte, hogy a gyermeket James Edwardnak hívják, a tisztviselő ennyit mondott: „Az nem lehet, ugyanis a másik kisfiút hívják Jamesnek”.

A titokra tehát fény derült, de a fiú James maradt. James Springer abban a hitben nőtt fel, hogy testvére halott, James Lewisnek pedig fogalma sem volt arról, hol lehet az ikertestvére, és több év után elhatározta, hogy kinyomozza. Végül is a két testvér 1979 februárjában, 39 éves korukban találkozott egymással, és a kettőjük közötti szinkronitás foka egészen elképesztő volt.

Mindketten egy Larry nevű örökbefogadott testvérrel nőttek fel, szerették a matematikát, ám gyűlölték a nyelvtant, és mindkettőjüknek volt gyermekkorában egy Troy névre hallgató kutyája. Az már csak hab a tortán, hogy mindketten egy Linda nevű lányt vettek feleségül, elváltak, majd egy Betty nevű nővel kötötték újra össze az életüket.

Elsőszülött fiúkat mindketten James Alennek keresztelték, mindkét család ugyanazon a floridai tengerparton töltötte a szabadságát éveken keresztül, és mindkettőjüknek Chevrolet autója volt. A foglalkozást tekintve mindketten benzinkutasként dolgoztak, mellékállásként pedig seriff helyettesek voltak. Kényszeresen rágták a körmüket, ugyanolyan alvászavaraik, dohányzási és alkoholfogyasztásai szokásaik voltak, és ugyanazokat a szleng kifejezéseket használták.

Női ikerpár akik csak felnőtt korukban találkoztak először

Mrs. Bridget Harrison Leicesterből és Mrs. Dorothy Lowe Burnleyből, 1979-ben fedezték fel, hogy ikrek. 1943-ban születtek Lancashire-ben, azóta külön éltek. Ám az igencsak különös, hogy mindketten ugyanabban az évben kötöttek házasságot, és az egyikük Richard Andrewnak, a másikuk pedig Andrew Richardnak keresztelte a fiát.

Bridget lánya Catherine Louise, Dorothyé pedig Karin Louise volt (csak egy rokon kedvéért keresztelték Karinnak, Dorothy igazából a Cathrine nevet szerette volna adni neki). Mindketten zongorázni tanultak, és ugyanazon szintű vizsga letétele után hagyták azt abba. Gyermekkorukban ugyanolyan kitömött játékokat gyűjtöttek, mindketten Tigernek hívták a macskájukat, és majdnem egyforma volt az esküvői ruhájuk.

Ugyanazt a parfümöt használták, és volt egy szokásuk: a hálószoba ajtaját félig nyitva hagyták. Mindketten csupán egyetlen egyszer, 1960-ban vezettek naplót, teljesen azonos gyártmányú kötetben, bejegyzéseik pedig napról napra megegyeztek. Felnőttkori találkozásuk alkalmával mindkettőjük egyik kezén 7 gyűrű, a másikon karkötő és óra volt.

Itt egy angol nyelvű tanulmány az esetről:

Ti hisztek az ikrek közöti már már földönkívüli kapcsolatban?

Ezek is érdekelhetnek