2022 május 25 szerda
KezdőlapCeleb5 szerelmespár, akik a filmvásznon tökéletesnek tűntek, de az életben gyűlölik egymást

5 szerelmespár, akik a filmvásznon tökéletesnek tűntek, de az életben gyűlölik egymást

-

A hollywoodi filmek megmutatják nekünk, milyen a tökéletes és igaz szerelem, amiben bármilyen akadály is gördüljön a szerelmesek elé, leküzdik azt, hogy örökre együtt maradhassanak. Olyan hitelesen alakítják a szerelmespárt, hogy eszünkbe sem jutna, hogy amit a filmben látunk nemcsak, hogy nem igaz, de a való életben egyenesen ki nem állják egymást a színészek.

Dakota Jonhson és Jamie Dornan (A szürke ötven árnyalata)

A film 2015-ben készült E.L. James azonos című erotikus könyve alapján. Az alkotás hatalmas sikereket ért el világszerte a fülledt szexualitás miatt. A férfi főszereplő, Jamie Dornan, Christian Grey szerepében egy teljesen úgy oldaláról mutatja meg Anastasia Steelnek, akit Dakota Johnson alakít, hogy a fájdalom élvezetes is lehet.

A két színész nagyszerű alakítást nyújtott, a való életben azonban egyáltalán nem szívlelik egymást. Az intim jeleneteket többször is újra kellett venni, mert Dakota nem tudta megjátszani, hogy élvezi az együttlétet Jamievel. A produkció végeredményében azonban egyáltalán nem látszik, hogy abszolút nem voltak egy hullámhosszon. Jamie Dornan annyira nem szívesen működött együtt Dakota Johnsonnal, hogy a rendezőknek nem kis erőfeszítésébe került őt rábeszélni a folytatásokra, de végül még két filmet csináltak meg együtt, nem kevesebb sikerrel, mint az elsőt.

Ryan Gosling és Rachel McAdams (Szerelmünk lapjai)

A 2014-ben készült Nicholas Sparks adaptáció, sokak szerint az egyik legromantikusabb film a világon. A Szerelmünk lapjai sztárjai bebizonyítják, hogy akiket egymásnak szánt a sors, azok bizony örökre együtt maradnak, és visszatérnek egymáshoz még akkor is, ha hosszú évekig még csak nem is találkoznak.

Ryan Gosling és Rachel McAdams azonban nem kevés fejtörést okozott a producereknek, ugyanis a pár, aki a filmvásznon tökéletesen összepasszolt, a színfalak mögött egyáltalán nem találta a közös hangot. Komoly viszályok voltak a háttérben, valamint veszekedéstől és kiabálástól voltak hangosak a forgatás szünetei. Gosling még azt is kérte a rendezőtől, hogy cseréljék le a színésznőt, de kérésének nem tettek eleget. Végül kiderült, hogy a sok vita oka valószínűleg a kettejük közötti szexuális feszültség volt, mert a film befejezése után egy párt alkottak, hellyel-közzel három évig voltak együtt.

Patrick Swayze és Jennifer Grey (Dirty Dancing – Piszkos tánc)

Az 1987-ben készült Dirty Dancing egy igazi kultuszfilm, amelynek több ikonikus jelenete is van, például amikor Patrick Swayze a levegőbe emeli Jennifer Greyt. A történet már önmagában is romantikus, hisz egy fiatal lány, aki szüleivel megy nyaralni, megismeri élete első szerelmét. A fiatalok viszont titkolni kényszerülnek kapcsolatukat, hiszen abban az időben nem volt elfogadott, hogy nem egy társadalmi osztályba tartozók egy párt alkothassanak. Természetesen fény derül az igazságra, de végül minden jól alakul.

A színészek a filmvásznon kiválóan alakítják a szerelmeseket, azonban Patrick Swayze életrajzi könyvéből kiderült, hogy nem nagyon kedvelte filmbéli partnerét. Szerinte Grey nem volt elég profi, nem bírta a kritikát, és folyamatos hangulatingadozásai miatt nagyon nehéz volt vele együtt dolgozni. De, mint a végeredmény mutatja, sikerült, és ezzel hatalmas sikert könyvelhettek el.

Leonardo DiCaprio és Claire Danes (Rómeó és Júlia)

William Shakespeare műve bemutatja a klasszikus romantikát. Leoardo és Claire alakításában 1996-ban került a filmvászonra a nagy sikert arató alkotás.

A két fiatal a való életben nagyon utálta egymást. DiCaprio szerint Danes túlságosan fenn hordta az orrát, a színésznő pedig azt mondta Leonardoról, hogy éretlen és gyerekes volt a forgatás egész ideje alatt.

Johnny Depp és Angelina Jolie (Az utazó)

2010-ben készítették el Az utazó című filmet remélve, hogy hatalmas sikert fognak vele elérni. Akkoriban Hollywoodban Johnny Deppet és Angelina Joliet tartották a legszebb sztárpárnak, ez azonban nem volt elég ahhoz, hogy a film beváltsa a producerek reményeit.

Kiderült, hogy a két színész egója egyáltalán nem fér meg egymás mellett. Depp csak akkor hagyta el lakókocsiját, amikor forgatni kellett, Angelina pedig túlságosan el volt foglalva sminkjével és a hajával, úgy viselkedett, mint egy primadonna.

A színésznő Depp fejéhez vágta azt is, hogy felszedett jó néhány kilót, ezért nem úgy mutatott a filmvásznon, ahogy azt mindenki elvárta volna tőle, sőt felkészületlennek is tartotta őt, mivel még a haját sem volt hajlandó levágatni. Ez az ellentét a filmben is érezhető volt. A producerek szerint ez volt az oka, hogy az alkotás nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

Ezek is érdekelhetnek