2022 szeptember 28 szerda
KezdőlapTippek & Trükkök6 cipőtrükk, ami kis lépés neked, de nagy lépés a lábadnak

6 cipőtrükk, ami kis lépés neked, de nagy lépés a lábadnak

-

Ha szeretünk vásárolni, ha nem, néha akkor is kénytelenek vagyunk venni magunknak néhány pár cipőt. Bármennyire is azt gondoljuk, hogy könnyen megállapíthatjuk, hogy kiszemeltünk valódi-e vagy csak egy ügyes utánzat. Ha ezen éppen túl vagyunk és sikerül kiválasztanunk a számunkra legmegfelelőbb példányt, akkor sincs letudva minden probléma.

Egy cipő viselése ugyanis, számtalan problémával szembesíthet minket. Kényelmetlenség, rossz szagok, amik persze minden esetben kellemetlenséget okoznak nekünk. Ezt azonban, most megváltoztatjuk! Cikkünkben megoldásokat mutatunk az imént felsoroltakra, sőt, azt is megtudhatod, hogyan döntheted el, hogy egy cipő eredeti-e vagy hamis.

Gyógymódok a büdös cipő és lábak ellen

Nagy valószínűséggel nincs olyan ember a Földön, akinek legalább egyszer már ne lett volna büdös a lába. Ilyenkor kellemetlen lenne levennünk azt bárhol, hiszen sem mi, sem más nem szagolja szívesen a bűzt. Azonban, nem kell kétségbe esnünk, hiszen létezik egy természetes spray, amit otthon is könnyű elkészíteni és rendkívül hatékony.

Keverd össze a következő összetevőket! Majd rakd őket egy tiszta fújófejjel rendelkező flakonba!

30 milliliter alkohol, 30 milliliter almaecet és 4 csepp teafaolaj.

A teafaolaj ugyan a bűzök ellen nem szükséges, de a gombák elleni védekezésre kiváló, így nem ártunk magunknak és a lábainkat, ha azt is belerakjuk a keverékbe.

Még az új cipőnek is van egyfajta furcsa illata vagy szaga, ami a lábnak sem tesz jót. Ha meg akarunk szabadulni az “új szagtól”, akkor tegyünk néhány kanál szódabikarbónát a cipőbe és hagyjuk állni tizenkét órán keresztül.

Sarokfogó a cipőbe

Amellett, hogy kényelmes, biztosítja azt is, hogy a cipőben ne csúszkáljon a lábunk, ezáltal pedig azt, hogy csökkentsük a hólyagok kialakulásának esélyét.

Ecet használata a bőrcipő fényének visszaállításához.

Az ecet nemcsak a vízkőoldásban, de másutt is igazi szuperhős lehet. Az ecet eltünteti a víz-és sófoltokat a bőrcipőről és visszaadja annak eredeti fényét. Ezzel sok időt és pénzt takaríthatunk meg. A művelethez mindössze egy fogkefére és ecetre van szükségünk. Öntsük az ecetet egy tálba és mártsuk bele a fogkefét. Máris elkezdhetjük letisztítani a cipőt, az eredmény pedig bámulatos lesz.

Betét az izzadt lábak ellen

A lábizzadástól mindenki szeretne minél előbb megszabadulni. Furcsának tűnhet, de a betétek kiváló munkát képesek végezni, ugyanis felszívják a cipőben lévő verejtéket. Emellett pedig, azt is megakadályozzák, hogy lábunk csúszkáljon a cipőben és kényelmi szempontból is tökéletesek.

Banán a bőrcipő tisztításához

A banán nemcsak egy jó illatú és finom gyümölcs, hanem a bőrcipő tisztítására is kiválóan alkalmas. A bőr nem lesz ragadós, fényesebb viszont igen. Nincs is más dolgod, mint megenni a banánt, a héjával pedig végig dörzsölni a cipőd. Néhány percig ugyan hagyni kell száradni, majd le is törölhetjük egy ruhával és már kész is.

Vásárolj cipőt késő délután vagy este!

Soha ne vásárolj cipőt reggel. Azt is eláruljuk, miért tanácsoljuk ezt. Nos, a nap folyamán sokat megyünk, ülünk, így a lábaink egész nap nyomás alatt vannak. Ez azt jelenti, hogy meg is duzzadnak. Szóval, ha reggel vásárolsz cipőt, amikor a lábad még normál állapotában van és nem duzzadt, a cipő később már nem fog passzolni.

Bónusz: Mutatjuk, honnan tudhatod, hogy a cipő eredeti vagy hamis

A cipők talpán lévő minták különböznek egymástól. Ez az egyik legjobb módszer annak megállapítására, hogy a cipő eredeti vagy sem.

Ha megnézed egy pár cipő gyártási dátumát, akkor észreveheted, hogy más-más dátum van rajtuk. Ez persze nem jelenti azt, hogy a cipő hamis. A UPC-kóddal tudjuk ellenőrizni a cipő eredetét. Ha a kód legitim, akkor a cipő eredeti.

A cipős doboz mérete elárulja, hogy a termék replika-e vagy sem. Most mutatunk néhány dolgot, amivel ellenőrizheted a cipő valódiságát.

A doboz mérete, a CPU kód, a kiskereskedelmi címke és matrica, valamint a címke a cipőben.

Szerinted hasznosak ezek az információk?

Ezek is érdekelhetnek