2022 augusztus 15 hétfő
KezdőlapEmberek6 dolog, amely csakis a túlzottan intelligens nőket jellemzi

6 dolog, amely csakis a túlzottan intelligens nőket jellemzi

-

Intelligensnek lenni áldás és egyben átok is. A túlzott intelligencia bizony szélsőséges érzékenységgel is járhat, a párkapcsolatokban pedig akár nehézségeket is okozhat az ilyen fajta különbség. A következőkben számba vesszük, hogy mi jellemzi azokat a nőket, akik érzelmi intelligenciával és átlag feletti szellemi képességekkel rendelkeznek.

Túlzott aktivitás

Azoknak a nőknek az agya, akik átlag feletti empátiával és intelligenciával rendelkeznek állandóan pörög. A szuperintelligens gyerekek jóval társaik előtt járnak az iskolában is, gyorsabban sajátítják el a tudást. Ennek következtében gyakran unatkoznak, ezt pedig túlzott aktivitással kompenzálják. Egészen egyszerűen csak így vezetik le a tudásszomj okozta feszültséget.

Túlfejlett empátia

Aki túlfejlett empátiával rendelkezik, nehezen képes megállni, hogy jó tanácsokat osztogasson még akkor is, amikor a másik fél egyáltalán nem vevő rá, esetleg nem tudja még befogadni azt. Ugyan a jószándék vezérli őket, de kioktatónak tűnhet ez a fajta viselkedés. Emögött óvó, védő szándék rejtőzik.

A siker hajszolása

A magas intelligencia arra ösztönzi az embert, hogy mindig, mindenben a lehető legtöbbet hozza ki magából. Kihasználja képességeit, de olykor annyira elmerül a siker hajszolásában, hogy azt sem veszi észre, hogy teljesen kimerült. Elvárásai nagyon magasak magával szemben, mindenáron meg akar felelni önmagának.

Túlérzékenység

A szuperintelligens nők mindent felnagyítva érzékelnek, rendkívül fogékonyak az apró rezdülésekre is. Intenzívebben élnek meg párbeszédeket, eseményeket, illetve hajlamosak bezárkózni, ha megsértik őket. Képesek kiszúrni a test legapróbb jelzéseit vagy hangulatváltozásait.

Remek elemzőképesség

Az intelligens nők képesek szembenézni a valóság minden részletével és egyáltalán nem áltatják magukat azzal, hogy a dolgok maguktól rendbe jönnek, minden szituációt a végletekig kielemeznek. Ők érzik a helyzeteket buktatóit, rendelkeznek a tisztánlátás képességével. A döntéseik következményeivel teljesen tisztában vannak.

Belső magány érzése

Annak ellenére, hogy sokan vehetik körül a szuperintelligens nőket, mégis gyakran érzik magukat rendkívül magányosnak. Úgy érzik, senki nem érti meg őket igazán. Kicsit mikndent másképp látnak társaiknál, élesebben, tisztábban, valamint teherként nehezedik rájuk a barátaik, családtagjaik vagy gyermekük problémája is.

A bezárkózás nem szándékos.

Abból fakad, hogy egy igazi lelki társ, egy méltó partner megtalálása nem egyszerű feladat a számukra.

Ezek is érdekelhetnek