2022 június 25 szombat
KezdőlapTech & Tudomány6 félelmetes hely a Földünkön, melyekre a tudósok még a mai napig...

6 félelmetes hely a Földünkön, melyekre a tudósok még a mai napig keresik a válaszokat

-

Földünk rendkívül sokszínű és változatos. Ez mindenre igaz. Az állatvilágra, a tájakra és még ránk is emberekre. A tudósok folyamatosan keresik a válaszokat a kérdésekre, melyekre még nincs válaszuk. A világ keletkezése, az univerzumé stb. De nem kell ilyen messze menni. A Földön is van számtalan olyan hely például, amiket látva a legtapasztaltabb felfedezők is csak a fejüket vakarják. Ebből hoztunk nektek egy válogatást.

A pokol kútja
A jemeni sivatagban rejtőzik egy 121 méter mély gödör, mely annyira titokzatos, hogy a rémült helyiek nem hajlandók a közelébe menni, mert félnek, hogy gonosz szellemek lakják a barlangot. A 30 méter széles lyukat Barnhout kútjaként nevezték el. Keletkezését több millió évvel ezelőttre becsülik. A helyiek szerint dzsinnek lakják és a pokol kapuja.

A Szahara szeme
Az űrhajósok a kezdetektől fogva használják a Szahara szemét vizuális mérföldkőnek. Egy 30 mérföld széles örvény Afrikában, amely még a Nemzetközi Űrállomásról is jól látható. A tudósok szerint a jelenség már az élet megjelenése előtt is ott volt. Egyesek szerint meteorit okozta kráter. A geológusok úgy vélik, hogy anno egy kupola volt, amely az idők során erodálódott.

Az örök láng
Amerikában egy vízesés mögött rejtélyes láng ég, mely szinte egész évben látható. Az elbűvölő jelenség a New York-i Chestnut Ridge Parkban található egy lépcsőzetes vízesés mögött. A vízesés tövében egy kis barlang természetes metángázt bocsát ki, mely táplálja a lángot. Néha kialszik, de ilyenkor egy öngyújtóval újra meggyújtható.

A Bermuda-háromszög
Számtalan film és regény foglalkozik a témával. Az Ördög háromszöge ként is ismert terület 500.000 négyzetmérföldet foglal el. Több mint 20 repülőgép és 50 hajó tűnt el magyarázat nélkül ebben a régióban. Egyesek természetfeletti tevékenységeket sejtetnek a dolog mögött. Mások veszélyes hullámokat vagy mágneses anomáliákat gondolnak az eltűnések megoldásaként.

Blood Falls – véres vízesés
Az egyik legborzasztóbb csoda az Antarktisz véres vízesése. Egy horrorfilmbe illő jelenet lehetne, de csupán egy tudományos szenzáció. Vérvörös folyadék szivárog a hófehér jégre. Körülbelül két millió évvel ezelőtt egy sós vízű medence beszorult a Taylor-gleccser belsejébe. A levegő nélkül maradt tó magas só és vastartalma okozza a víz rozsdavörös színét. Egy hasadékból szivárog a Bonney-tó jéggel borított felületére.

A Nagy kék lyuk
Belize partjainál fekszik ez a lenyűgöző tengeri süllyesztő. A világ legnagyobb víznyelője. 121 méter mély és 300 méter széles. 2018-ban két tengeralattjáró lemerült a mélyére, hogy feltérképezze a mélyét. Szonár segítségével elkészítették a lyuk 3D-s térképét és két búvár holttestét is megtalálták, akik korábban már megpróbálták felfedezni a furcsa képződményt. Több tízezer évvel ezelőtt alakult ki, amikor a tengerszint még alacsonyabb volt.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek