2022 augusztus 8 hétfő
KezdőlapEmberek6 hatásos gyakorlat, ami nagyon jót tesz a láb, térd és csípőfájdalomra

6 hatásos gyakorlat, ami nagyon jót tesz a láb, térd és csípőfájdalomra

-

Az Egyesült Államokban az emberek 15–25%-a szenved térdfájdalomtól, mely a krónikus fájdalom második legnagyobb oka. Viszont még ha nem is szenvedünk térdproblémáktól időnként bizony elfárad a lábunk, és ilyenkor semmi másra nem vágyunk csak arra, hogy valaki megmasszírozza azt. Íme néhány gyakorlat a fizikoterápia használatához, ami segít a láb, térd és csípőfájdalmak esetén.

1, Sarok emelés

Egyszerűen csak fogj meg egy széket és állj a háttámlájával szembe. Emeld fel az egyik lábad a képen látható módon, majd a talajon maradt sarkad emeld el a földtől. Tartsd néhány másodpercig, majd tedd le. Ismételd meg ezt a gyakorlatot lábanként 10-15-ször. Ez erősíti a bokát és a térdet.

2, Lábujjon való sétálás

Ez egy nagyon egyszerű gyakorlat, amit bárhol meg tudsz csinálni, bizony még házimunka közben is. Próbálj legalább 5-15 percen keresztül a lábujjaidon sétálni. Ezzel erősíted a bokákat és a lábujjakat is.

3, Bokakörzés

Ha gyenge a bokád és nem bírja a strapát, akkor a következőt kell tenned. Ülj le vagy állj két lábon. Az egyik lábadat emeld a levegőbe, de ne túl magasra, majd kezd el körkörösen mozgatni a lábfejed. Ismételd meg 10-szer mindkét irányba mindkét lábbal.

4, Ellenállás fejlesztés

A következő gyakorlat az ellenállást fejleszti, amihez a következőket kell tenned. Rögzíts egy szalagot a kanapé lábához vagy bármilyen bútorhoz, ami nehezen mozdítható. Tedd rá az egyik lábfejedre a szalagot a térdedet pedig enyhén hajlítsd be. Ezután lassan húzd a szalagot hátra csak a lábfejed segítségével. Tartsd néhány másodpercig, majd ernyeszd el az izmaid. Csináld meg legalább 10-15 alkalommal mindkét lábra.

5, Lábujj erősítés

A lábujjak edzéséhez egy nagyon egyszerű gyakorlatot hoztunk el. Biztos te is játszottál már olyat, hogy a lábujjad segítségével fogtál meg valamit. Na pontosan ugyanazt kellene csinálni csak egy törülköző segítségével. Tedd a földre, majd próbálj ráfogni a lábujjaiddal. Ha nincs a közeledben akkor egy kavics is jó, majd tedd be egy tálba.

6, Talpmasszírozás labdán

A lábad izmainak pihenéséhez és edzéséhez a következő gyakorlatot kell alkalmazni. Keress egy teniszlabdát, vagy hasonló átmérőjű labdát. Ülj le egy székre, majd lépj a labdára, és kezd el a talpaddal lassan görgetni előre hátra. Ez stimulálja a vérkeringést sőt egy kellemes masszázst is adhatsz magadnak.

Bónusz:

Az akupresszúrát és a lábmasszázst széles körben használják az egész világon.

Ha egy hosszú nap után fáj a lábad, tedd a két hüvelykujjad a képen látható foltokra kb. 1 cm mélyen, óvatosan kezd el masszírozni. Legfeljebb 15 percig masszírozd majd tarts szünetet.

Reméljük ezekkel a gyakorlatokkal segítünk azoknak, akik rendszeresen állnak és estére megfájdul a lábuk.

Ezek is érdekelhetnek