2022 május 22 vasárnap
KezdőlapCeleb6 híresség, aki vitába szállt a készítőkkel a forgatókönyv miatt

6 híresség, aki vitába szállt a készítőkkel a forgatókönyv miatt

-

A kezdő színészek kötelesek egyértelműen követni a film forgatókönyvét, és nem is szállhatnak vitába a készítőkkel azért mert nem tetszik nekik a cselekmény. A híres színészek közül viszont akadnak jó páran, akik nem egyszer harcba szálltak a készítőkkel mert nem tetszett nekik a forgatókönyv. Hollywood legnehezebb színészének Edward Nortont tartják. Olyan sokszor és olyan sokat változtatott az “Amerikai história X” című film forgatókönyvén, hogy a rendező a végeredményt látva azt követelte, hogy az ő nevét távolítsák el a stáblistáról. Mai cikkünkben 6 háklis hírességet gyűjtöttünk össze, akik képesek voltak harcba szállni a forgatókönyv miatt.

1, Angelina Jolie átírta a film fináléját

Angelina kizárta magát a “Wanted” című film folytatásának mindenféle lehetőségéből. Ragaszkodott hozzá, hogy a főhősnő a film végén haljon meg. Timur Bekmambetov nem akarta elveszteni a híres színésznőt, ezért beleegyezett Angelina feltételébe.

2, Samuel L. Jackson csak azért vállalta el a “Kígyók a fedélzeten” című film főszerepét, mert tetszett neki a neve

A színész bevallotta, hogy csak a film címe miatt vállalta el a szerepet. Amikor megpróbálták a filmet átnevezni, Samuel ultimátumot adott a rendezőknek. Azt mondta vagy marad az eredeti név vagy elmegy. Azért, hogy ne veszítsék el a színész belementek a követelésébe.

3, A „Shrek” -t a skót akcentussal kellett újratervezni

Mike Myers volt az a színész, aki megszólaltatta a nagy zöld ogrét, Shreket. A színész úgy gondolta, hogy Shreknek sokkal jobban állna a skót akcentus. Ezzel akarta hangsúlyozni Myers a különbséget az ogre és a többi angolul beszélő karakter között. Annak érdekében, hogy ne veszítsék el a főszereplő szinkronhangját a DreamWorksnak újra fel kellett vennie a filmet, melynek költsége 5 millió dollár volt.

4, Michelle Rodriguez tüntetett az árulás ellen

A “Halálos Iramban” című film eredeti verziója szerint Lettynek el kellett volna árulnia Dominicot, de a színésznő, Michelle Rodriguez felháborodott a forgatókönyv miatt. A színésznő készen állt arra, hogy felbontsa a szerződést a filmkészítőkkel, abban az esetben ha Letty karakterén nem változtatnak.

5, Denzel Washington ellenezte, hogy karaktere romantikus viszonyt folytasson Julia Robertssel

A színes bőrű színész azt hitte, hogy rajongóit megbántja azzal, ha egy fehér asszonnyal létesít romantikus viszonyt még akkor is, ha csak egy filmről van szó. Denzel arra kérte “A Pelikán ügyirat” készítőit, hogy lépjenek vissza ettől a forgatókönyvtől, és felejtsék el, hogy ilyen kapcsolatba bonyolódik a színésznővel. A rendezőknek bele kellett egyeznie, ugyanis a szerződés egyik záradéka kimondta, hogyha valami a színész hiedelmeivel ellent mond, akkor nem kell megcsinálnia.

6, Tom Cruise több jelenetet akart

A 2017-es Múmia című film eredeti forgatókönyve szerint Cruise és a Múmia jelenetei nagyjából azonos számúak voltak. Tom annyira felháborodott azon, hogy nem ő a főszereplő, hogy ultimátumot adott a készítőknek: Vagy több jelenete lesz, vagy elmegy. A készítők nem akarták elveszíteni Tomot, ezért engedtek követelésének. A film ennek köszönhetően Arany Málna díjat kapott, sőt Tom megkapta a legrosszabb színésznek járó díjat is.

Na mit szóltok ehhez?

Ezek is érdekelhetnek