2022 július 6 szerda
KezdőlapÁllatok6 lábbal született egy kiskutya. Az állatorvosok szerint ez egy csoda

6 lábbal született egy kiskutya. Az állatorvosok szerint ez egy csoda

-

Manapság egyre nagyobb rajongás övezi az olyan dolgokat, melyek nem “szokványosak”. Sokan úgy gondolják, hogy a megszokott szépség már unalmas. Soha nem volt még annyi vitiligo és albinizmus a divatmagazinokban, mint mostanában. Ez egyébként abból a szempontból (is) jó, mert így sokkal elfogadóbbak az emberek azokkal szemben, akik magukba zárkóznak egyes testi hibáik miatt.

Ez a tendencia a háziállatokkal kapcsolatban is így van. Nem egy gigászi árajánlat érkezett már születési rendellenességgel született kutyusért vagy macskáért.

Az Egyesült Államok Oklahoma államában született egy szokatlan kiskutyus, amely meglepte még az állatorvosokat is. A picinek nem 4 hanem 6 lába és 2 farka van.

A különleges kutyus a Skipper nevet kapta.

Skipper egy ausztrál Border Collie keresztezése. A nőstény csöppség egy állatorvosi klinikán született.

Skipper vizsgálata után az orvosok megállapították, hogy a babának két kismedencei területe van, két húgyúti rendszere és két nemi szerve. Vélhetőleg az állatnak nem egyedül kellett volna megszületnie, hanem lett volna egy kishúga is, de valamiért a két magzat nem vált szét az anyaméhben.

Skippernek fizikoterápiás kezelésre lesz szüksége, de egyelőre remekül érzi magát. Eszik és gyorsan fejlődik.

Így néz ki Skipper röntgenfelvétele.

Az orvosok megbizonyosodtak arról, hogy az állat egészséges, így hazaengedték a szerető gazdikhoz. A kislány rendkívül aktív. Érdekesség, hogy mind a 6 lába és mind a két farka “dolgozik”. Hogy később esetleg valamelyik elcsökevényesedne azt nem lehet előre megjósolni. Az idő majd eldönti.

Íme a 6 lábú Skipper.

Egyes kutyatulajdonosok már adománygyűjtést szerveztek az állat számára, hogy segítség a gazdit az esetleges klinikai kezelések finanszírozásában. Természetesen a kutyus már most rendkívül népszerű és rengetegen próbálnak segíteni ilyen-olyan módon.

Egy angol nyelvű videón is láthatjátok.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek