2022 május 20 péntek
KezdőlapEmberek6 zseni, aki a semmiből lett milliárdos!

6 zseni, aki a semmiből lett milliárdos!

-

Nehéz elhinni, de a legtöbb nagyvállalat egy kis garázsból vagy lakásból indult. Az alapítók pedig átlagos vagy szegény emberek voltak. Most hoztunk nektek 6 zsenit akik a semmiből lettek milliárdosok.

  1. Chad Hurley, Steve Chen és Jawed karim 2005-ben lettek barátok. Mindegyikük a PayPal-nél dolgozott. Egyik este tartottak egy bulit. Jawed nem vett részt a bulin de szerettek volna neki küldeni a barátai egy videót de nagyon nehéznek bizonyult ez a művelet. Innen jött a YouTube alap ötlete. Ma kb. 1 milliárd aktív felhasználója van az oldalnak.

2. Travis Kalanick és Garret Camp sikeres programozók voltak, és éppen Párizsba tartottak egy konferenciára ahol nagyon nehezen találtak Taxit maguknak. Innen támadt az UBER alapötlete. Az első neve az alkalmazásnak UberCab volt.

3. Az olcsó és minőségi cipők hiánya ihlette meg az Amerikai Phil Knight-ot, hogy cipőket készítsen. 1965-ben Nike nevű cége elindult. A híres rozsdamentes talp először egy gofri sütővel készült. Ma a Nike a világ első számú sportcipő gyártója.

4. 17 éves korában Ingvar Kamprad svéd fiatal alapította meg az IKEA-t. Az volt az ötlete, hogy a bútorokat szétszerelve olcsón fogja majd árulni. A boltba pedig bemutatótermet is tervezett, hogy beletudják magukat képzelni az emberek.

5. Kevin Systrom megszállott természet járó és fotós. Szeretett volna valamit létrehozni. 2010.október.6-án megjelent az App Strore-ban az Instagram. 2012-ben a facebook 1 milliárd dollárért vásárolta meg az alkalmazást.

6. A cégnek 4 alapítója van. Harry, Albert, Sam és Jack Warner testvérek. Ez a stúdió adta ki az első hangos filmet 1927-ben. Manapság a cég a világ egyik vezető filmkészítője.

Nincs bevált út a sikerhez. Azonban érdemes arra koncentrálni amit szeretsz csinálni. ha pedig van egy jó ötleted próbáld meg megvalósítani. Mindenkinek megvan az esélye, hogy meggazdagodjon.

Ezek is érdekelhetnek