2022 május 22 vasárnap
KezdőlapÉrdekességek7 dolog, amit a legtöbben ma is összekevernek. Jobb tisztázni ezeket, nehogy...

7 dolog, amit a legtöbben ma is összekevernek. Jobb tisztázni ezeket, nehogy kellemetlen helyzetbe kerülj!

-

Sok olyan dolog van, amiknek habár hasonló a nevük, mégis teljesen mást jelentenek. Vagy például, ha valaki azt mondja, hogy “Amerikába megyek”, szinte mindenki az Amerikai Egyesült Államokra gondol, emiatt pedig sokan vannak, akik szerint az USA Amerikával egyenlő. Ilyen és ehhez hasonló, viszonylag gyakran előforduló tévedéseket gyűjtöttünk össze az alábbiakban, hogy tisztázhassuk a félreértéseket.

1. Szambó és szamba

A szambó egy orosz eredetű katonai birkózást jelent, a szamba pedig egy közismert, afrikai eredetű, ősi néptánc.

2. Macaron és makaróni

Minden bizonnyal ez utóbbit nem kell különösképpen magyarázni, hiszen mindenki tudja, hogy egy tésztaféléről van szó. A macaron (vagy makaron) pedig egy tojásfehérje, porcukor, kristálycukor, mandulaliszt és ételszínezék felhasználásával készülő, kerek édes sütemény.

3. Nagy Britannia és Egyesült-Királyság

Nagy-Britannia a neve annak szigetnek, amelyen Anglia, Wales és Skócia található. Ez a három ország Észak-Írországgal kiegészülve alkotja az Egyesült Királyságot.

4. Cement és beton

A cement a beton egyik alapvető alkotóeleme, a kötőanyaga. Önmagában elég ritkán használják. A beton pedig cementből, kavicsból, homokból, valamint vízből álló építőanyag.

5. Mérges és mérgező

Azokat az élőlényeket nevezik mérgesnek, amiknek be kell fecskendezniük a mérget a véráramba. Ezzel szemben azok, amiket mérgezőnek hívnak, elfogyasztva, esetleg megérintve vagy belélegezve fejtik ki a hatásukat. Tehát egy állat lehet egyben mérges és mérgező is.

6. Csikó és póni

Csikónak hívják a fiatal lovat (5 éves korig), a póni pedig egy kis termetű lófaj.

7. Amerika és az Amerikai Egyesült Államok

Amerika a kontinens neve, ami két fő részből áll: Észak- és Dél-Amerika (Közép-Amerika az északi részhez tartozik). Az Amerikai Egyesült Államok (USA) pedig egy független szövetségi köztársaság, amely 50 tagállamból és egy szövetségi kerületből áll.

Nos, sikerült újat mondanunk? Írd meg hozzászólásban!

Ezek is érdekelhetnek