2022 december 8 csütörtök
KezdőlapEmberek7 dolog, amitől újév előtt mindenképp meg kell szabadulni - Állj neki...

7 dolog, amitől újév előtt mindenképp meg kell szabadulni – Állj neki hamar, mert nincs sok időd

-

Az újévbe való átlépés egy nagyon fontos pillanat, ekkor hagyjuk magunk mögött az óévet, ekkor kezdünk újból tiszta lappal, ekkor kezdődnek el az új kihívások, s innentől fogva kezdjük meg az új célokat megvalósítani. Ezen a napon nagyon sokan különböző cselekvéseket teljesítenek, amivel jószerencsét hoznak magukra és a házra, ilyen például a lencse evés, vagy a lencse elhelyezése zsebbe, pénztárcába. Minél több a lencse annál több pénz áll majd a házhoz az újévben. Egy másik babona szerint az ajtón először férfi vendégnek kell belépnie, s mielőtt lemennénk egy egyel lejjebbi szintre, mindenképpen felfelé kell mennünk a lépcsőn, ami szintén a szerencsét hozza el. Az otthon kitakarítása és felesleges dolgok szortírozása is fontos hiszen ezzel engedjük el az óévet illetve a múltat. A mai cikkünkben bemutatjuk nektek, hogy miktől is érdemes megszabadulni még az újév előtt.

1, Papír alapú szemét

Nagyon sokan a postai úton kapott leveleiket, értesítőiket, számláikat csak elteszik egy jól megszokott helyre és hónapokig otthagyják, miközben a frissebb és frissebb példányok érkeznek, amik szintén ugyanott landolnak. Ha te sem akarsz felesleges papírokat az otthonodban, amik csak szemétként funkcionálnak, akkor rendszerezz.

Ezektől szabadulj meg:

régi számlák, blokkok, csekkek;
a háztartási gépek lejárt garanciapapírja, jótállás;
szórólapok, reklámújságok;
nem aktuális magazinok, képeslapok;
felesleges dokumentumok, tanúsítványok.

2, Lejárt szavatosságú termékek

A legtöbb ember szeret előre betankolni mindenféle élelmiszerből, gyógyszerből…stb. Ám ahogy telik-múlik az idő ezek a dolgok feledésbe merülnek pontosan úgy ahogy a szavatossági idejük is. Ha esetleg szükség lenne rá, az ember már nem tudja felhasználni, mert lejárt.

Ezektől szabadulj meg:

fűszerek;
gabonafélék;
gyógyszerek;
kozmetikumok.

3, Megsérült, eltört, elszakadt holmik

Egyetlen olyan ember sincs a földön, akinek ne lenne olyan ruhája, cipője, táskája amit ne kellene javíttatni, sarkaltatni vagy cipzárt cserélni rajta. Ha éveken át nem volt időd elvinni, megcsináltatni, akkor dobd ki, mert ezután sem fogod megjavíttatni.

Ezektől szabadulj meg:

cipők, ruhák, melyek varrónőre, cipészre várnak;
meghibásodott háztartási kis és nagy gépek;
nem használható esernyő, dekor kellék, kiegészítő.

4, Haszontalan ajándéktárgyak

Előfordul, hogy a kollégák, barátok vagy épp a család képtelen normális és hasznos ajándékot kitalálni, ezért valami haszontalan dolgot vesznek, hogy azért mégse álljanak eléd üres kézzel. Mivel ezekből a tárgyakból neked mind van, így a lakás/ház egy kevésbé látványos helyiségébe kerülnek. A legtisztább, hogy ezeket nem gyűjtögeted, hanem odaadod a rászorulóknak vagy egyszerűen kidobod, mert úgysem fogod használni.

5, Kinőtt ruhák

Nagyon sok ember esik abba a hibába, hogy a kinőtt ruhadarabjait elteszi ínségesebb időkre, mikor nem fog a mérleg annyit mutatni, mint most. Így pénzt is spórolhatnak ha kisebb ruhadarabot kellene venniük. Sajnos a fogyás csak akkor következik be, ha az illető tényleg erőt vett magán és kitartóan kondizik, fut, biciklizik, egyszóval sportol és egészségesen táplálkozik. Ha például te nem érzel magadba elég kényszert, akkor szabadulj meg ezektől a ruháktól mert csak foglalják a helyet.

6, Tárgyak, amik a múlthoz köthetők

Sok ember kirándulások, nyaralások alatt be-betér egy szuvenír boltba, hogy képeslapot, hűtőmágnest vagy valami más tárgyat vegyen, ami arra emlékezteti, hogy járt az adott helyen. Viszont, ha te nagyon sokat utazol és minden helyen veszel valamit, akkor csak foglalod az otthonodban a szabad helyeket, amik helyére mást is tudnál tenni.

Ezektől szabadulj meg:

repülőjegyek, múzeumi belépők;
ajándéktárgyak;
képeslapok.

7, Miért is fontos megszabadulni a házban felhalmozott szeméttől?

Nos, kezdjük az első és legfontosabbal a helyfelszabadítással. Gondolj csak bele, hogy mennyi helyet takarítasz meg, és mennyivel fontosabb dolgokat tudnál oda pakolni. A másik pedig az, hogy eme tárgyak nem engedik, hogy elszakadj a múlttól és továbblépj. Ha megszabadulsz a fent felsorolt tárgyaktól, holmiktól…stb, akkor te is felszabadultabb leszel és boldogabb. Lehet, hogy valami új dologban fog motiválni, ami pozitív hatással lesz a jövődre.

Te ki szoktad dobni ezeket? Ha nem, akkor itt az ideje.

Ezek is érdekelhetnek